Zoom spațial sau nu, Galaxy Note 20+ primește o cameră tip periscop

655
Sursa Foto: via targetyoutube.com

Samsung va echipa modelul Galaxy Note 20+ cu o cameră tip periscop. Nu este clar în ce măsură acest obiectiv zoom este comparabil cu obiectivul Space Zoom aflat pe modelul Samsung Galaxy S20 Ultra. Am mai scris în ultima perioadă despre viitoarea serie Samsung Galaxy Note 20. Este normal, va fi o nouă serie emblematică lansată de Samsung anul acesta. Dar, parcă nu sunt disponibile, nici informații și nici zvonuri, despre următoarea serie Note la câte ne-am fi așteptat. Oricum, timpul nu este pierdut.

De câteva zile am scris despre o serie de specificații ale variantei mari Samsung Galaxy Note 20+. De exemplu, despre faptul că acesta primește o cameră principală cu aceeași rezoluție de 108MP ca Galaxy S20 Ultra. Ceea ce nu am îndrăznit să spunem nimic la acea vreme a fost obiectivul zoom al dispozitivului. Între timp, am primit noi informații despre camera respectivă.

Samsung Galaxy Note 20+ cu o cameră tip periscop

Astfel, conform GalaxyClub, aflăm acum că Galaxy Note 20+ are într-adevăr o „cameră tip periscop”. Acesta este același tip de construcție cu lentile „pliate” pe care Samsung o folosește și în Galaxy S20 Ultra. Cu toate acestea, trebuie să subliniem că nu știm dacă această cameră are exact aceeași configurare ca S20 Ultra. Nu sunt detalii nici despre capacitatea de zoom sau ce rezoluție oferă camera. Tot ce știm este că dispozitivul are un astfel de obiectiv periscopic.

Recent, la începutul acestei săptămâni, Ice Universe a scris că Samsung nu oferă zoom 100x în Galaxy Note 20. Chiar și fără o cameră tip periscop, aceasta nu ar fi o decizie ciudată. În cele din urmă, fotografiile cu zoom 100x făcute de Samsung Galaxy S20 Ultra nu au un nivel deosebit de ridicat. Nu sunt cu adevărat utile și nici nu excelează ca frumusețe.

Periscopul este un instrument optic alcătuit din lentile și oglinzi cu ajutorul căruia se pot efectua observații între două niveluri diferite ca înălțime. Johannes Hevelius este considerat inventatorul telescopului.

De altfel, se pare că nici modelul „normal” Note 20 nu este echipat cu o astfel de cameră periscop. În orice caz, informațiile disponibile în acest moment pe piață nu menționează un astfel de modul. Cu toate acestea, sigur vom afla mai multe până când Samsung lansează efectiv dispozitivul în august. Am mai scris și altădată, Samsung va lansa seria Note 20 împreună cu Galaxy Fold 2 în timpul unui eveniment online.