Galaxy Note 8 este al doilea model al companiei Samsung cu această calificare, prin care se recunoaște capacitatea dispozitivului de a gestiona informații cu un nivel ridicat de securitate. Samsung a anunțat că Note 8 a primit calificarea de la Centrul Național Criptologic (CCN). În acest fel, Galaxy Note 8 se alătură celor două Galaxy S8 și Galaxy S8+, care au obținut deja această calificare la începutul acestui an.

[vc_btn title=”Verifică Preț – Galaxy Note 8 ››” style=”outline” color=”success” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-check-square-o” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fl.profitshare.ro%2Fl%2F3810538||target:%20_blank|rel:nofollow”]

Samsung este singura companie producătoare de telefoane mobile care are această calificare oficială obținută în Spania și ale cărei smartphone-uri sunt incluse în Catalogul produselor de securitate a tehnologiilor informației și comunicațiilor. În acest catalog sunt incluse doar acele produse ale căror caracteristici de securitate au fost testate de Centro Criptológico Nacional (CCN) și, prin urmare, sunt considerate adecvate pentru a gestiona informații guvernamentale foarte sensibile.

CCN, este o agenție aflată în subordinea Centrului Național de Informații (CNI), care îndeplinește, printre altele, și funcția de organism de certificare al Sistemului Național de Evaluare și Certificare a Securității Tehnologiilor Informaționale din Spania (ENECSTI) pentru produse, servicii și sisteme tehnologice și de informare care sunt utilizate în domeniul lor.

Galaxy Note 8 este un smartphone care iese în evidență cu ecranul său de 6,3 inch, care a fost conceput pentru a maximiza productivitatea și plăcerea de petrecere a timpului liber, datorită designului său cu un ecran Infinity, cu un S Pen și o cameră dublă cu stabilizator optic de imagine. În plus, Galaxy Note 8 este certificat IP68, are 6 GB de memorie RAM, 64 GB de stocare extensibilă până la 256 GB și sistemul de protecție Samsung Knox.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Centro Nacional de Inteligencia – Centrul Național de Informații (CNI) este agenția spaniolă de informații. Are sediul în apropiere de Madrid. Bugetul oficial al CNI pentru anul 2017 a fost de aproximativ 261 milioane de euro, dar poate obține resurse suplimentare din fondurile de rezervă în caz de situații speciale.[/vc_message]

Calificarea acordată de CCN confirmă potențialul oferit de Galaxy Note 8 ca un instrument de lucru pentru toate tipurile de sarcini, întotdeauna cu garanții de siguranță dovedită și pentru a îndeplini cerințele atât în ​​sectorul public și sectorul privat„, spune David Alonso, directorul Spațiului de Afaceri al Samsung Spania. „Utilizatorii beneficiază și de siguranța și fiabilitatea smartphone-urilor Samsung care protejează confidențialitatea și informațiile cu privire la toate problemele, indiferent dacă sunt comunicații personale, acces la mediile corporatiste sau plățile mobile prin intermediul Samsung Pay“ a continuat David Alonso.

După depășirea unui proces de testare foarte strict și riguros privind securitatea confidențialitatea, disponibilitatea și integritatea lor, Samsung Galaxy S8 / S8+ și Note 8 au obținut calificarea pentru a gestiona informații clasificate de nivel înalt în Sistemul de Securitate Națională din Spania.

Acestea pot servi în Administrația Generală de Stat, Administrațiile Comunității Autonome sau entitățile administrației locale. Acestea sunt cele care furnizează servicii sectorului public și care, prin urmare, fac obiectul Sistemului de Securitate Națională, pentru a oferi o protecție adecvată a informațiilor.