Galaxy Note 8 primește acum patch-ul de securitate din octombrie

981
Sursa Foto: via SamMobile.com

Este posibil ca Samsung Galaxy Note 8 să nu fie eligibil pentru actualizarea cu Android 10 și One UI 2.0. Totuși smartphone-ul primește cu regularitate corecții de securitate, iar Samsung a lansat acum patch-ul de securitate din octombrie pentru dispozitiv. Noua actualizare de software a fost lansată prin OTA în unele țări europene.

O actualizare cu versiunea software N950FXXU7DSJ1 este în curs de desfășurare în Olanda, Bulgaria și statele baltice. Actualizarea ocupă un spațiu de memorie de 782 MB. În perioada următoare se va extinde în toată Europa și bineînțeles în România. La fel ca toate actualizările recente pentru Galaxy Note 8, aceasta nu aduce alte funcții sau îmbunătățiri în afară de o securitatea sporită.

Samsung Galaxy Note 8 primește actualizarea de securitate din octombrie

Patch-ul de securitate pentru Galaxy Note 8 din octombrie include o rezolvare pentru o vulnerabilitate serioasă, conform SamMobile. Aceasta s-a descoperit că ar fi fost exploatată de către NSO Group, o firmă cibernetică israeliană. Compania israeliană a declarat că nu are legătură cu această vulnerabilitate. Cu toate acestea, nu este clar dacă Samsung include corecția din corecția de securitate pe care o derulează pe dispozitivele Galaxy, deoarece remedierea a fost lansată de Google separat, în loc să fie inclusă în versiunea de patch-uri obișnuită din octombrie.

De asemenea, nu este clar dacă soluția este chiar necesară pentru dispozitivele care nu au fost identificate de analiștii Google. Aceștia, când au descoperit prima dată vulnerabilitatea, au menționat că singurele telefoane Galaxy vulnerabile sunt: Samsung Galaxy S7, Galaxy S8 și Samsung Galaxy S9.

Group Technologies este o firmă tehnologică israeliană axată pe cyber intelligence, fondată în 2010. Are sediul în Herzliya, în apropiere de Tel Aviv. Se spune că fondatorii NSO sunt foști membri ai unității 8200, unitatea Israeli Intelligence Corps, responsabilă de colectarea semnalelor de informații.

Cea mai recentă actualizare Galaxy Note 8 este disponibilă și poate fi descărcată pe telefon din meniul  Setări » Actualizare software. Puteți, de asemenea, să actualizați prin intermediul Samsung Smart Switch sau descărcând cel mai recent firmware manual pe Galaxy Note 8 folosind un computer Windows.