Samsung era de așteptat să anunțe Galaxy Note 8 la IFA 2017 din Berlin, Germania.

Cu toate acestea, acum a apărut o știre în publicația sud-coreeană Naver, cât și din o sursă anonimă, citată de Reuters, cum că Samsung va dezvălui următorul său phablet high-end pe 26 august la un eveniment din New York.

Estimarea inițială sugera că va fi prezentat la expoziția IFA din Germania, deoarece acolo compania Samsung a prezentat telefoanele din seria Note.

Dacă îl comparăm cu anunțul de anul trecut al lui Galaxy Note 7, care a fost dezvăluit la 2 august 2016, aceasta este o întârziere de aproape o lună.

Potrivit tuturor surselor, Samsung intenționa să lanseze Galaxy Note 8 la expoziția de electronice de larg consum, IFA de la Berlin, Germania, din perioada 1 – 6 septembrie.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”] Reuters este o agenție de știri, ai cărei clienți principali sunt ziarele, televiziunile și alte companii media. Compania a fost înființată în anul 1851 la Londra, de un emigrant german, Paul Julius Reuter. Compania a fuzionat în luna aprilie 2008 cu Thomson Corporation, formând un gigant al informațiilor financiare și media, numit Thomson Reuters. [/vc_message]

Compania Apple ar putea să-l prezinte pe iPhone-ul următor (fie iPhone 7 sau iPhone 8) în aceiași lună, așa că probabil Samsung a decis să-și devanseze anunțul telefonului cu o săptămână.

IPhone-ul 8 și Samsung Galaxy Note 8 sunt așteptate să ajungă în mâinile consumatorilor până la sfîrșitul acestui an.

Un oficial din industrie , a declarat că „piața smartphone-urilor premium nu poate fi ignorată, data de lansare a lui iPhone, trebuie avută în considerare, pentru că Apple are o cotă importantă de piață, de care Samsung Electronics trebuie să țină cont„.

Astfel programul de lansare a lui Galaxy Note 8, care este în concurență directă cu iPhone 7 sau 8, trebuie adaptat în consecință.

Publicația precizează, de asemenea, că Galaxy Note 8 va avea un afișaj Infinity de 6,3 inch, un raport de aspect de 18,5: 9, un S Pen ușor îmbunătățit, camere duble, Bixby și un cititor de amprente care se află pe spatele telefonului, similar cu cel al modelului Galaxy S8 și S8+.

Cu toate acestea, poziția cititorului amprentelor digitale a fost schimbată, acesta a fost mutat în mijlocul dispozitivului, deoarece era mai dificil de atins atunci când era lângă camera foto orientată spre spate.

Până acum, nu am auzit prea multe despre data lansării, iar Samsung nu a făcut nici o precizare expresă privind lansarea lui Galaxy Note 8.

Momentan nici o dată nu este bătută în cuie, dar Samsung cât de curând va lămuri lucrurile.