Actualizarea lui Note 9 cu Night Mode și Scan QR disponibilă în România

1133
Sursa Foto: SamMobile.com

Despre actualizarea lui Samsung Galaxy Note 9, cu modul de noapte pentru camera foto Night Mode și Scan QR, am scris recent. La data respectivă, săptămâna trecută actualizarea a fost lansată doar în Germania. „Ne așteptăm ca în curând – într-o săptămână, două – eventual cu puțin noroc, actualizarea pentru Galaxy Note 9 să ajungă și în România”. Am scris atunci pe iLoveSamsung. Și a ajuns mai repede decât speram, este disponibilă și în România.

Cea mai recentă actualizare pentru Galaxy Note 9 este una notabilă. Aceasta aduce un nou mod foto dedicat camerei, în plus față de remedierile de securitate incluse în patch-ul din iunie 2019. Un mod dedicat – Night Mode, a fost introdus pentru prima dată pe gama Galaxy S10 și apoi lansat pentru Galaxy S9 și acum a ajuns pe Note 9 în mai multe țări.

Actualizarea adaugă modul de noapte și un scanner de cod QR la cameră

Modul de noapte pe Galaxy S9 și Galaxy Note 9 funcționează aproape la fel de bine ca pe Galaxy S10. Știm că telefoanele pilot mai vechi ale companiei Samsung sunt foarte bune pentru fotografii. Acum, cu introducerea Night Mode pentru camere, acestea pot face fotografii mult mai bune noaptea. Cu acest Night Mode, LED-ul smartphone-ului va lumina o scenă mai mult și va reduce zgomotul făcut la fotografiere. Acest lucru este deosebit de benefic pentru cantitatea de detalii pe care o are o fotografie când filmați și fotografiați noaptea. Utilizatorii au acum posibilitatea de a selecta când și unde ar dori să folosească Night Mode.

În plus Samsung Galaxy S9 și Note 9 au primit și o altă caracteristică nouă, care nu este disponibilă pe Galaxy S10. Ambele telefoane pot scana codurile QR cu aplicația camerei. În acest fel este eliminată necesitatea de a utiliza aplicația Bixby Vision sau o altă aplicație de scanare a codurilor QR de la o terță parte. Doar îndreptați camera foto de pe Note 9 către un cod QR și acesta va fi recunoscut și scanat imediat.

Codul QRQuick Response („răspuns rapid”), este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale (cod matrice). Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave. Codul QR a fost dezvoltat pentru a putea fi urmărite componentele și piesele de schimb pentru logistică în producția de automobile la Toyota.

Actualizarea lui Note 9 cu Night Mode și QR în mai multe țări din Europa

În prezent, noua versiune de firmware pentru Galaxy Note 9 (N960FXXU3CSF9) este disponibilă în aproape 20 de țări. Cel mai important, este disponibilă în România!  Printre alte țări care au primit actualizarea se află Regatul Unit, Irlanda, Olanda, Bulgaria, Italia, Elveția, Spania, Ungaria, Thailanda și Filipine. Ar trebui să fie disponibilă și în alte țări în zilele următoare. Proprietarii de Note 9 cu procesorul Snapdragon, în special cei din SUA, ar putea să aștepte ceva mai mult.

Inițial actualizarea este disponibilă telefoanelor care nu sunt blocate în nicio rețea de telefonie mobilă. Vor urma apoi și celelalte, actualizarea fiind trimisă prin OTA (over-the-air).

Dacă dețineți un Galaxy Note 9, puteți verifica dacă actualizarea este deja disponibilă. Întrați în Setări, în secțiunea Actualizare Software și Descărcare Manuală Actualizări și verificați. Dacă nu vedeți imediat afișarea actualizării pe dispozitiv, așteptați o perioadă și verificați din nou, poate apărea în orice moment.