Galaxy Note 9 nu are nevoie de DeX Pad datorită modului desktop!

1870

Samsung a fost primul producător major de telefoane mobile care a dat posibilitatea smartphone-urilor de a fi utilizate ca un calculator de birou. Galaxy Note 9 nu va necesita un DeX Pad sau DeX Station pentru a fi utilizat cu ecranul unui computer. Telefonul inteligent va beneficia de software și de hardware pentru a putea să-l facă să profite de acest mod de birou. Ar fi suficient să conectați dispozitivul la un ecran desktop pentru a putea beneficia de această funcționalitate, fără alte dispozitive suplimentare.

Potrivit informațiilor furnizate de XDA Developers și WinFuture, fiecare citând propria sa sursă, smartphone-ul va fi suficient pentru o experiență tip desktop fără să mai trebuiască să achiziționați nimic suplimentar, astfel încât tot ceea ce va fi necesar va fi inclus în Galaxy Note 9. Anterior, cumpărătorii de Samsung Galaxy S9 și Galaxy Note 8 au trebuit întotdeauna să achiziționeze o astfel de stație de andocare dacă doreau să utilizeze modul desktop al smartphone-ului lor.

Pentru a conecta telefonul inteligent la un ecran și pentru a folosi experiența Samsung Desktop Experience (DeX), ar fi nevoie de un cablu USB-C sau de un adaptor compatibil DisplayPort. Nu se cunoaște încă dacă un astfel de obiect va fi inclus în cutie. Dacă nu este inclus va trebui cumpărat separat, oricum este o opțiune mult mai ieftină decât achiziționarea unui DeX Pad. Cea mai recentă versiune a DeX Pad-ului fost comercializată la lansare cu 99 de euro.

Utilizatorul unui Galaxy Note 9 poate, desigur, să continue să conecteze mouse-ul și tastatura la dispozitivul său prin Bluetooth ca înainte.

Bluetooth este un standard de tehnologie fără fir pentru schimbul de date pe distanțe scurte. Dezvoltarea tehnologiei a fost inițiată în 1989 de Nils Rydbeck, la Ericsson Mobile, Suedia. Numele „Bluetooth” vine de la regele Harald Bluetooth, care a unit triburile daneze într-un singur regat și a introdus creștinismul.

Motivul renunțării la folosirea unei stații de andocare nu a fost menționat. Până în prezent, DeX Station și DeX Pad nu au fost utilizate numai pentru conectarea dispozitivului la un afișaj extern, ci și pentru răcire. Deoarece telefonul inteligent este solicitat intens în timpul funcționării în modul desktop pe o perioadă mai lungă de timp, necesita o răcire a dispozitivului.

Phabletul Galaxy Note 9 poate fi precomandat la scurt timp după lansarea din 9 august 2018 care va avea loc la un eveniment din New York. Până la 23 august, clienții interesați pot trimite precomenzile lor către Samsung și diferiților parteneri de vânzare ai companiei sud-coreene, cum ar fi operatorii de telefonie mobilă.

Telefoanelor precomandate pot fi primite mai repede de data de 24 august, când phabletul va fi disponibil pe scară largă.

SURSĂWinFuture