Galaxy Note 9 poate fi lansat mai devreme decât Note 8

1412

Noul phablet al companiei Samsung Electronics, Galaxy Note 9, ar putea ajunge în magazine mai devreme decât Galaxy Note 8 pentru a lua fața noilor iPhone-uri ale Apple și pentru a compensa vânzările puțin mai slabe ale lui Galaxy S9. Ori de câte ori Samsung are în lucru telefoane emblematice auzim astfel de informații că respectivul dispozitiv va fi lansat mai devreme decât predecesorul său.

Au existat informații similare despre Samsung Galaxy S9, care s-au dovedit a fi adevărate, deoarece Galaxy S9 a fost anunțat pe 25 februarie 2018 și lansat pe 16 martie. Samsung Galaxy S8, cu un an înainte, a fost anunțat pe 29 martie și lansat pe 21 aprilie 2017.

Această presupunere se bazează pe informațiile că Samsung Display va începe să producă panourile OLED pentru Galaxy Note 9 începând cu luna aprilie, cu două luni mai devreme decât obișnuia să facă Samsung în astfel de cazuri. Pentru precedentele Galaxy Note producția a început în luna iunie. Samsung Display a refuzat să comenteze programul de livrare.

Afișajul noului Note 9, care este de așteptat să măsoare 6,38 cm, mai mare decât ecranul anterior de pe Note 8 care este de 6,32 inch, va fi cel mai mare dintre telefoanele high-end produse de Samsung. Cu toate acestea, momentan sunt confuze lucrurile în ce privește implementarea unui senzor de amprentă în ecran.

Unul dintre motivele pentru care Samsung intenționează să lanseze Note 9 mai devreme este concurența cu noile iPhone-uri Apple care urmează să fie lansate pe piață în luna septembrie. Apple plănuiește să lanseze trei modele de iPhone-uri în acest an – unul cu un ecran LCD de 6,04 inch și două telefoane cu ecrane OLED de 5,85 inch și respectiv 6,46 inch.

Alt motiv pentru lansarea mai devreme ține de vânzările de Galaxy S9. Samsung nu și-a dezvăluit încă cifrele de vânzări pentru noul său model Galaxy S9, dar se așteaptă ca vânzările acestuia să depășească performanțele lui Galaxy S8. Cu toate acestea, informațiile recente din Coreea de Sud susțin că 36% dintre proprietarii de Samsung Galaxy S8 nu simt nevoia de upgrade la Galaxy S9 și clienții nu sunt prea entuziasmați de acest telefon.

Am scris recent că Samsung a început dezvoltarea firmware-ului pentru Galaxy Note 9 cu două săptămâni mai devreme decât a făcut-o pentru Note 8 anul trecut. Ne amintim că Galaxy Note 8 a fost anunțat pe 23 august 2017, iar Samsung a început precomenzile pentru piețele cheie chiar a doua zi. A lansat la vânzare phabletul Galaxy Note 8 pe 15 septembrie.

Phablet, este o clasă de dispozitive mobile situate între smartphone-uri și tablete. Au o diagonală cuprinsă între 5,5 – 6,99 inch (140-178 mm). Galaxy Note este în mare parte creditat cu popularizarea noțiunii de phablet atunci când a fost lansat în decembrie 2011. Până în august 2012, au fost vândute 10 milioane de Galaxy Note în întreaga lume.

Samsung Galaxy Note 9 poate fi lansat încă din iulie sau august. Dar aceasta este doar o presupunere, o speculație. Luați acest lucru ca atare. Samsung nu a confirmat nimic până acum, probabil vom vedea foarte multe informații contradictorii despre lansarea lui Note 9 în lunile următoare.

SURSĂSamMobile