Noul Galaxy M30 cu Exynos 9610 a apărut pe Geekbench

755
Sursa Foto: via HdBlog.it

În ultimul timp au fost mai multe zvonuri că Samsung lucrează la un nou model de Galaxy M30. Acum ultimele informații certifică aceste zvonuri prin apariția pe site-ul etalon de referință Geekbench a unui nou smartphone Galaxy M30. Acesta a apărut pe site-ul de testare cu numărul de model SM-307F. Potrivit site-ului italian HDblog, acest număr de model este cel la care a făcut referire și SamMobile cu câteva zile în urmă.

Din fișa cu rezultatele obținute pe Geekbench aflăm unele informații despre hardware-ul și software-ul viitorului Galaxy M30. Smartphone-ul a obținut în multi-core 5.211 puncte și în single-core 1.680 de puncte. Sistemul de operare este Android 9 Pie, vor fi acolo 4 GB de memorie RAM – dar nu trebuie exclus faptul că există și o variantă cu 6 GB. La fel a fost cazul cu actualul Galaxy M30. Poate cel mai important lucru este că un procesor Samsung Exynos 9610 (anunțat în martie anul trecut), înlocuiește procesorul Exynos 7904 aflat actualmente pe M30.

Posibilă comercializare a lui Galaxy M30 sub numele de M30s

Acest smartphone, momentan ca SM-307F, posibil să fie comercializat sub numele de Galaxy M30s. Nu putem garanta deocamdată acest nume, este pur și simplu o speculație până la o viitoare confirmare. Nu știm nici dacă Samsung va comercializa la nivel global acest telefon sau dacă va fi destinat unei anumite piețe sau unui anumit operator de telefonie mobilă.

Presupunem că numele va fi Samsung Galaxy M30, posibil cu fără litera „s” sau altă literă, în terminația numelui telefonului. Actualul Galaxy M30 are numărul de model SM-M305F. În baza stilului de numerotare al gigantului tech pentru numere de model și automat pentru denumirea comercială, logic este ca SM-M307F să fie tot un Galaxy M30, cu o literă în terminație.

O literă este un semn grafic din scrierea segmentală a unei limbi. Literele, ca elemente ale alfabetului, au o ordine prescrisă, „ordine alfabetică”. Literele pot avea și o valoare numerică, este cazul cifrelor romane. Primele litere au apărut în Cana în jurul anului 1000 î.Hr. Scrierea a apărut în Mesopotamia în jurul anului 3500 î.Hr. Primul alfabet real a apărut în 1400 î.Hr.

În momentul de față nu știm ce caracteristici fizice sau de soft vor distinge viitorul M30 de actualul M30. Putem doar presupune că va fi un smartphone destinat să ocupe domeniul de piață între Galaxy M30 și noul Samsung Galaxy M40. Acesta din urmă a devenit oficial de doar câteva zile.

Caracteristici excelente pe actualul Galaxy M30

Vă reamintim că gama Galaxy M se caracterizează prin vânzarea oferită exclusiv prin intermediul canalelor de distribuție online. Acest lucru a permis companiei Samsung să mențină un preț de listă mai competitiv decât cel al altor produse din seria mid-range. Potrivit informațiilor, dispozitivul va fi oferit în două variante de memorie internă – 64 și 128 GB – în timp ce, așa cum am scris mai sus, pe Geekbench a apărut cu sistemul de operare Android 9 Pie. În ultimul timp acolo unde a fost lansat Android Pie acesta este însoțit și de interfața One UI 1.1.

Principalele caracteristici aflate pe actualul Galaxy M30 includ un display Infinity-U de 6,4 inch cu rezoluție FHD+. Mai are procesorul Samsung Exynos 7904, 4 / 6 GB de RAM și 64 / 128 GB de memorie interna extensibila prin MicroSD. Nu lipsește o triple-camera la spate compusă din camere de 13 + 5 + 5 MP și o cameră frontală de 16 MP. Are și o baterie impresionantă de 5.000 mAh.