Noul Odyssey Neo G9 va fi primul monitor de gaming ultrawide 8K din lume

215
Noul Odyssey Neo G9 va fi primul monitor de gaming ultrawide 8K din lume
Sursa foto: sammobile.com

Samsung produce unele dintre cele mai bune monitoare de gaming din lume. Odyssey Neo G9 și Odyssey OLED G8 au impresionat pe toți utilizatorii din întreaga lume. Acum, compania plănuiește să lanseze un monitor pentru jocuri și mai mare, cu rezoluție mai mare, o rezoluție 8K.

În timpul evenimentului de lansare a Radeon RX 7900 XTX și RX 7900 XT de la AMD, compania a dezvăluit că Samsung va lansa în curând monitorul de gaming Odyssey Neo G9 de generație următoare. Va fi primul monitor de gaming ultrawide 8K din lume. Va fi perfect pentru a prezenta performanța celui mai nou GPU emblematic de la AMD. Potrivit SamMobile, viitorul monitor Samsung ar putea debuta chiar înainte de evenimentul CES 2023.

Un monitor de gaming ultrawide Odyssey Neo G9 8K

Mergând după numele său, va fi un monitor cu iluminare din spate Mini-LED cu un panou de afișare QLED, similar cu predecesorul său. Pentru a suporta jocuri cu rată de reîmprospătare ridicată la rezoluție 8K, va avea AMD FreeSync și un port DisplayPort 2.1 cu specificație UHBR 20. De asemenea, pare să aibă iluminare RGB pe spate.

UHBR – Ultra-High Bit Rate. În prezent sunt în vigoare trei standarde UHBR – UHBR 10, UHBR 13.5 și UHBR 20. Numerele certificărilor arată lățimea de bandă maximă pe bandă. Deci, un dispozitiv UHBR 10 are o capacitate maximă de 10 Gbit/s pe bandă.

În prezent, monitorul Samsung cu cea mai mare rezoluție este Samsung Odyssey Neo G9 (ultrawide) și costă aproximativ 2.200$. Deci, un monitor ultrawide 8K va fi probabil și mai scump și are nevoie de un computer la fel de scump atașat la el pentru a profita la maximum. Un astfel de computer are nevoie de unul dintre cele mai noi procesoare AMD Ryzen 7000 sau Intel Core i7 de a 13-a generație și de un GPU AMD Radeon 7900 XTX. În acest fel nu vor exista blocaje în timpul procesării graficelor la rate de cadre ridicate.

De asemenea, dezvoltatorilor le va lua ceva timp pentru a-și optimiza jocurile pentru rezoluția 8K. Astfel, Odyssey Neo G9 de nouă generație, deși o realizare tehnologică, ar fi potrivit doar pentru câțiva consumatori cu buzunare foarte adânci după lansare.