Posibil să nu avem un Galaxy Fold cu procesor Samsung Exynos

756

Samsung Galaxy Fold a fost lansat alături de seria Galaxy S10 în februarie 2019. Toată lumea a fost interesată de afișajul său pliabil și mecanismul balamalelor. Dar și restul smartphone-ului este la fel de interesant și are multe caracteristici interne noi. Pentru un preț de 2.000 de euro acest Galaxy Fold oferă multe caracteristici excelente.

Zilele trecute am scris despre varianta internațională a lui Samsung Galaxy Fold. Aceasta a fost văzută pe Geekbench cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855. Am scris, de asemenea că acesta va fi disponibil la precomandă începând cu 26 aprilie în Europa, inclusiv în România.

Galaxy Fold doar cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855

Acum prin intermediul AndroidAuthority aflăm că aceasta va fi singura variantă care va fi la vânzare. Așa cum ne-am așteptat, varianta internațională va funcționa pe procesorul Snapdragon 855, dovedind că nu va fi o versiune a lui Galaxy Fold bazată pe procesorul Smsung Exynos. Acest lucru a fost descoperit de experții de la XDA Developers într-un firmware. În interiorul firmware-ului pentru Fold SM-F900U, sunt referințe la „sm8150”, numele modelului intern al procesorului Snapdragon 855.

Când Samsung a anunțat Galaxy Fold, compania a spus că va avea un procesor de 7 nm, de 64 de biți, octa-core. Cu toate acestea, nu a spus ce procesor ar fi sau cine îl face. Fără a fi surprinzător procesorul este un chip-set Qualcomm 855. Interesant este că modelul atașat scorurilor de referință este SM-F900F – „F” la final înseamnă că aceasta este varianta globală, cunoscută și sub numele de „model internațional”. Samsung vinde dispozitivele sale emblematice – cum ar fi Galaxy S10, Galaxy Note 9 sau Galaxy S9 – variantele globale, cu un procesor Exynos.

Qualcomm a fost fondată în 1985, are sediul în San Diego, California. Procesoarele mobile sunt fabricate, printre alții, de către producătorul TSMC din Taiwan. Qualcomm dar nu are unități de producție. La 24 ianuarie 2018, Comisia Europeană a amendat Qualcomm cu 1,2 miliarde de dolari pentru încălcarea legilor antitrust, reprezentând 4,9% din cifra de afaceri a firmei în 2017.

Deoarece pe Geekbench a fost un model internațional cu procesor Qualcomm, acest lucru ne face să credem că nu va exista un model bazat pe Exynos al pliantului Samsung Galaxy Fold. În plus, cel mai recent chipset, Exynos 9820 – se bazează pe tehnologia de 8 nm. Acest lucru susține ideea că chipset-urile Qualcomm vor fi singura opțiune pentru Samsung Galaxy Fold.

Procesoarele Qualcomm erau exclusiv pe piața din SUA și China

Dacă Galaxy Fold ar fi ajuns numai pe piața americană, existența Snapdragon 855 nu ar fi fost foarte surprinzătoare. Samsung lansează, în mod obișnuit, telefoanele emblematice cu procesoare Qualcomm în SUA. Restul lumii primește același model, dar cu un procesor Samsung Exynos. Galaxy Fold, totuși, rupe tradiția, deoarece Samsung nu a făcut nici o mențiune despre o variantă cu Exynos 9820. Acest procesor se află pe variantele internaționale ale seriei Galaxy S10.

Pentru majoritatea cumpărătorilor, acest lucru nu va însemna prea mult. Acum putem confirma faptul că varianta internațională a lui Samsung Galaxy Fold, adică SM-F900F, va veni cu Snapdragon 855, nu va exista o variantă cu Exynos 9820.