O tehnologie Face ID gen iPhone poate ajunge în viitoarele modele Galaxy

60
Galaxy S26 Ultra Face-ID
Sursă foto: Wccftech

Samsung a schimbat și a adăugat permanent diverse tehnologii de autentificare la gama sa de flagship-uri Galaxy S. La un moment dat, dispozitivele companiei au fost dotate cu scaner iris, o tehnologie oarecum similară cu Face ID aflat pe iPhone-urile Apple. Cu toate acestea, Samsung nu a avut niciodată un sistem de recunoaștere facială asemănătoare cu Apple.

Potrivit Wccftech, care citează tipsterul Sawyer Galox, acesst lucru este pe cale să se schimbe. Sigur nu vom vedea acest sistem Face ID, pe Galaxy S25 Ultra, sau celelalte modele Galaxy S25 de anul viitor. Cu toate acestea, potrivit sursei citate mai sus, este posibil să vedem că această adăugare își găsește locul în viitoarele flagship-uri ale Samsung. Este vorba despre seria Galaxy S26.

A circulat recent un zvon, care menționa că Galaxy S25 Ultra ar avea sistem de securitate „Polar ID”. Acesta ar fi un sistem de recunoaștere facială polarizat care nu ar avea senzori suplimentari necesari de Face ID. Acest lucru i-ar permite companiei Samsung să păstreze decupajul circular din față cu gaura perforată. Din păcate, Sawyer Galox a respins această afirmație pe X, spunând că este „imposibil” ca Galaxy S25 Ultra să prezinte această tehnologie, deși nu detaliat motivele.

Posibil ca Apple să aibă un acord de exclusivitate cu furnizorii săi, astfel ca niciun producător nu aibă acces la sistemul aceasta de identificare facială. Acest lucru este plauzibil pentru că Face ID există din 2017, când Apple a anunțat oficial iPhone X. De atunci, nici măcar Samsung nu a dezvăluit o versiune apropiată sau asemănătoare de identificare a feței.

Fața este partea cea mai importantă caracteristică, cea mai personală a omului, care îl individualizează cel mai bine, mai mult decât la oricare altă ființă. Fața folosește cu 50% mai mulți mușchi pentru a se încrunta decât pentru a zâmbi.

Sawyer Galox sugerează că este posibil ca Samsung să nu urmărească folosirea tehnologiei de identificare facială a companiei Apple pe Galaxy S25 Ultra. Acest lucru ar genera costuri suplimentare, iar Samsung intenționează să țină prețul sub control. Cu toate acestea, postarea menționează că există o posibilitate ca Galaxy S26 Ultra să aibă această caracteristică. Sigur că este prea devreme pentru a comenta planurile de viitor ale Samsung.

În această etapă, Galaxy S25 Ultra pare a fi o actualizare iterativă a Galaxy S24 Ultra. Probabil vor fi diferențe minore între cele două flagship-uri, chiar dacă am auzit de schimbări importante la camere. Dar, în continuare, Samsung ar putea să mizeze pe Galaxy AI pentru a ajuta la vânzările viitoarelor telefoane emblematice.