Monitorul de gaming Samsung Odyssey Ark lansat la nivel global

275
Samsung Odyssey Ark
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat lansarea globală a Odyssey Ark, primul ecran de gaming curbat 1000R de 55 inch din lume. Acesta adăugă un factor de formă complet nou liniei Odyssey, lider în industrie. Ecranul lui Samsung Odyssey Ark oferă o rată de reîmprospătare de 165 Hz, timp de răspuns de 1 ms, plus un mod Cockpit complet nou și un controler exclusiv, Ark Dial – oferind fereastra supremă în lumea jocurilor cu o imersiune de neegalat.

Suntem încântați să dezvăluim acest ecran de gaming cu totul unic, de ultimă generație, Odyssey Ark. Acest ecran de gaming curbat 1000R de 55 de inch reunește calitatea premium a imaginii cinematografice, sunet surround captivant și o interfață incredibil de flexibilă pe care jucătorii o cer din ce în ce mai mult”. A declarat Hyesung Ha, vicepreședinte executiv al Business Display Visual la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom.

Revoluționarul Samsung Odyssey Ark este construit pentru a oferi experiențe cinematografice incredibile, performanțe superioare de joc și o interfață care oferă o flexibilitate complet optimizată. Dezvăluit inițial la CES 2022 la începutul acestui an, Odyssey Ark a fost premiat cu CES Innovation Award.

O nouă experiență cinematografică incredibilă cu Samsung Odyssey Ark

Ecranul mare de 55 inch (139,7 centimetri) se înfășoară în jurul câmpului vizual al utilizatorului datorită curburii sale de 1000R. Acest lucru este evidențiat și mai mult de Modul Cockpit. Acesta permite ecranului să se rotească cu HAS (Support reglabil în înălțime), funcționalitate de înclinare și pivotare pentru un mediu optim al ecranului, care creează un nou sentiment de imersiune în lumea întreagă.

Odyssey Ark folosește tehnologia Quantum Matrix de la Samsung. Folosește LED-uri Quantum Mini, care permit controlul ultra-fin și precis al LED-urilor. Cu procesarea pe 14 biți, o tehnologie sofisticată de control al luminii, jucătorii văd atât scene întunecate, cât și luminoase, inclusiv 16.384 de niveluri de negru pentru o grafică ultra-realistă.

Un raport de contrast de un milion la unu scoate în evidență cele mai subtile detalii cu o claritate perfectă. În plus, Neural Quantum Processor Ultra duce calitatea conținutului la noi culmi prin utilizarea datelor generate din 20 de rețele neuronale pentru a îmbunătăți fiecare detaliu vizual, mărind conținutul la rezoluție de până la 4K.

Pentru o experiență cinematografică supremă, Odyssey Ark folosește ecranul mat și tehnologia Sound Dome de la Samsung. Ecranul mat oferă atât protecție anti-orbire, cât și anti-reflex. Astfel reduce la minimum distragerile și menținând utilizatorii concentrați asupra conținutului din fața lor. Odyssey Ark are „Sound Dome Tech” cu AI Sound Booster și Dolby Atmos pentru a îmbunătăți experiența de sunet surround. Are patru difuzoare, câte unul la fiecare colț și două woofer-uri centrale. Acestea au ca rezultat un sunet realist și bogat datorită unui canal 2.2.2 de 60 W cu cele mai joase note de 45 Hz față de orice ecran de jocuri sau bară de sunet pentru jocuri.

Samsung Odyssey Ark – optimizat pentru jucători

Alături de rata de reîmprospătare de 165 Hz, Odyssey Ark are o rezoluție 4K (3.840 x 2.160). De asemenea, are un timp de răspuns de 1 ms cu AMD FreeSync Premium Pro, maximizând acuratețea pe ecran și oferind jucătorilor un avantaj competitiv în medii cu mișcare rapidă. Odyssey Ark oferă performanțe puternice de joc și le permite jucătorilor să experimenteze cele mai bune jocuri într-un singur loc cu Samsung Gaming Hub. Samsung Gaming Hub este o platformă all-in-one de descoperire a jocurilor în flux, recent lansată de Samsung. Aici jucătorii pot descoperi și se pot bucura de jocurile pe care le iubesc. Samsung are parteneri aici pe Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik și Amazon Luna.

Samsung Gaming Hub permite acces instantaneu la cele mai bune servicii de streaming, precum și la jocuri populare pentru consolă și PC. Fără descărcări sau cerințe de spațiu de stocare, utilizatorii pot explora fiecare colț al lumii jocurilor fără limitări.

Interfață flexibilă pentru a găsi setările perfecte pentru Victory

Jucătorii se așteaptă din ce în ce mai mult la experiențe de joc personalizate și personalizabile. Samsung Odyssey Ark oferă absolut totul. Are o serie de caracteristici inovatoare care le permit jucătorilor să ajusteze dimensiunea ecranului, poziția și chiar raportul pentru o configurație optimă de joc. În primul rând, Ark Dial alimentat cu energie solară. Controlerul exclusiv pentru Odyssey Ark poate controla rapid și simplu o varietate de setări, inclusiv Flex Move Screen, Multi View, Quick Settings și Game Bar.

Flex Move Screen permite utilizatorilor să ajusteze dimensiunea ecranului între 55 și 27 de inch. De asemenea, permite schimbarea poziției ecranului și raportul ecranului între 16:9, 21:9 și 32:9, cu o atingere a Ark Dial. Această libertate nu este doar pentru poziția orizontală, ci și verticală, oferind utilizatorilor mai mult control asupra experienței de vizionare. Multi View permite utilizatorilor să folosească ecranul mare la întregul său potențial. Poate afișa până la patru ecrane simultan în poziție orizontală sau trei în modul Cockpit. Acest lucru elimină necesitatea setărilor cu mai multe monitoare, astfel încât jucătorii să se poată bucura de un mediu fără dezordine.

Game Bar este un instrument care permite jucătorilor să își vadă rapid și ușor starea de joc. Pot foarte ușor să controleze setările importante fără a fi nevoie să părăsească ecranul jocului. De la verificarea FPS (cadre pe secundă), HDR (gamă dinamică ridicată) și VRR (rată de reîmprospătare variabilă), până la reglarea setărilor ecranului, timpul de răspuns și modul imagine joc, Bara jocului – Game Bar pune jucătorul în control și pe drumul spre victorie.

Pe lângă faptul că este echipat cu un panou solar, Ark Dial poate fi încărcat și printr-o conexiune USB Tip-C. În acest fel elimină necesitatea oricăror baterii de unică folosință.

Precomenzile pentru Samsung Odyssey Ark au început din 15 august 2022.