Odyssey Neo G8: o experiență de joc îmbunătățită și captivantă

284
Odyssey Neo G8
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a lansat recent pe Odyssey Neo G8, primul monitor pentru jocuri 4K de 240Hz din lume. La CES 2022, a fost distins cu premiul Best of Innovation la categoria Gaming, primind recunoaștere pentru excelența sa tehnologică. Pentru a explora caracteristicile primului și cel mai rapid monitor pentru jocuri din lume vă arătăm ce primiți în cutie cu acest monitor.

Samsung Odyssey Neo G8 oferă confort sporit cu afișajul mat, suportul ergonomic și multe altele. Când deschideți pentru prima dată cutia, piesele asortate, inclusiv monitorul, gâtul suportului, baza suportului și cablul de alimentare sunt primele lucruri pe care le vedeți. Unele dintre aceste accesorii pot varia în funcție de țară sau regiune.

Instalarea monitorului este foarte simplă, potrivit SamsungNewsroom. Dar, atenție, trebuie instalat conform instrucțiunilor din manual. Plasarea panoului curbat singur pe un birou sau podea poate cauza deteriorarea produsului. Deci, mai întâi, conectați baza suportului la spatele produsului și fixați-o cu un șurub. Apoi, conectați baza suportului la gâtul suportului și fixați șurubul de jos. Apoi, puneți capacul din spate și rotiți-l în sensul acelor de ceasornic. Monitorul este acum gata de utilizare.

Odyssey Neo G8 cu ecran de 32 inch și curbură 1000R

Odată asamblat, forma curbată de 32 inch (81,28 centimetri) a monitorului este atrăgătoare. Monitorul are un panou VA curbat 1000R, o curbură care seamănă cel mai mult cu câmpul vizual al unui om. Această curbură intensifică imersiunea în timpul jocului, făcându-vă să vă simțiți ca și cum vă aflați cu adevărat în lumea jocului.

Ecranul mat al lui Odyssey Neo G8 a fost, de asemenea, verificat ca „Fără strălucire – Glare-Free” de către compania globală de certificare a siguranței UL (Underwriters Laboratories). Asta înseamnă că panoul său reduce reflexia luminii. Ecranul absoarbe lumina din jur, astfel încât utilizatorul să se poată bucura de o experiență de joc captivantă, fără a fi împiedicat de elemente externe, cum ar fi lumina soarelui de la ferestre.

Underwriters Laboratories este o companie globală de certificare și inspecție a siguranței produselor. Fondată în 1894 are sediul în Illinois, SUA. UL are 73 de laboratoare și facilități de testare și certificare care deservesc clienții din 125 țări.

Consolele și alte accesorii pentru jocuri pot fi, de asemenea, conectate cu ușurință la monitor. Când Odyssey Neo G8 este pornit, caracteristica Auto Source Switch+ detectează automat alte dispozitive și comută ecranul la sursa acelor dispozitive.

În plus, monitorul oferă un suport reglabil în înălțime (HAS), precum și funcționalitate de pivotare și înclinare pentru eficiență ergonomică și montare conformă Video Electronics Standards Association (VESA).

Viteză de neegalat cu timp de răspuns de 0,001 secunde și rată de refresh de 240Hz

Odyssey Neo G8 are un timp de răspuns rapid de 1ms (0,001 secunde). În acest fel oferă utilizatorilor o experiență de joc mai vie atunci când joacă jocuri cu timpi de răspuns rapid. Jocurile cu împușcături și jocurile de curse schimbă ecranele rapid, iar timpii de întârziere sau de răspuns lent ar putea afecta rezultatul jocului. Din fericire, Odyssey Neo G8 ține pasul cu ritmul și oferă jucătorilor cea mai bună șansă de a câștiga jocul.

Rata de reîmprospătare, care măsoară de câte ori pe secundă ecranul afișează o nouă imagine este foarte importantă pentru jucători. Rata de reîmprospătare a lui Odyssey Neo G8 de 240Hz oferă o experiență de vizionare stabilă și fluidă.

Monitorul vine, de asemenea, cu Low Input Lag pentru a spori timpul de răspuns. Input Lag este un indicator care măsoară cât timp este nevoie pentru ca intrarea de la o tastatură sau un mouse să fie afișată pe ecran. Cu cât este mai mic decalajul, cu atât timpul de intrare este mai scurt și timpul de răspuns mai rapid. Odyssey Neo G8 are un întârziere scăzut de intrare de 1ms. Astfel ajută jucătorii să joace mai precis în jocurile în care fiecare secundă contează.

Efectul de rupere este un alt factor care poate determina rezultatul unui joc. Acesta este momentul în care ecranul întârzie și afișajul devine agitat din cauza unei probleme de comunicare între computer și monitor. Odyssey Neo G8 acceptă AMD FreeSync Premium Pro, care minimizează ruperea și întârzierea ecranului atunci când joacă jocuri cu un proces intensiv, permițând utilizatorilor să se bucure de imagini fluide atunci când joacă jocuri.

Quantum Matrix, HDR 2000 și o calitate uimitoare a imaginii

Odyssey Neo G8, cel mai rapid monitor pentru jocuri 4K din lume, are o rezoluție UHD de 3.840 x 2.160. Rezoluția UHD înviorează jocul oferind o grafică vie, făcând să pară că lumea jocului este chiar în fața ochilor tăi.

Odyssey Neo G8 dispune și de tehnologia Quantum Matrix, o tehnologia proprietară Samsung care controlează calitatea imaginii. Quantum Matrix folosește LED-uri Quantum Mini, care au 1/40 din înălțimea LED-urilor convenționale, ca sursă de lumină pentru un control și mai precis al contrastului. Această tehnologie afișează clar contrastul dintre cele mai întunecate umbre și cele mai strălucitoare obiecte în scenele care utilizează un spectru larg de culori, cum ar fi scenele de explozie, creând o experiență de joc mai vie. De asemenea, previne efectul de halo, în care lumina dintr-o zonă luminoasă de pe ecran curge în zonele mai întunecate din jurul acesteia.

Quantum HDR 2000 utilizat în Odyssey Neo G8 oferă luminozitate maximă pentru o experiență HDR bogată. Monitorul oferă 4.096 pași pentru reglarea luminozității și acceptă un raport de contrast static ridicat de un milion la unu. În plus, zona de reglare locală afișează mai precis culoarea neagră. Prin captarea luminii reflectate de mișcarea unui inamic, utilizatorul poate descoperi cu ușurință unde se ascunde inamicul și, de asemenea, poate observa detaliile ascunse în spatele umbrelor.

Odyssey Neo G8 este lider pe piața monitoarelor de gaming premium

Iluminarea din spatele monitorului face ca experiența ta de joc să pară mai futuristă. Odyssey Neo G8 vine cu funcția de iluminare CoreSync, în care monitorul detectează automat culoarea din centrul afișajului și o sincronizează cu culoarea luminii de pe spatele monitorului. Monitorul poate afișa cinci culori de lumină diferite. Astfel permite jucătorilor să se bucure de o atmosferă modernă și elegantă în timpul jocului. Când joci într-un loc întunecat, caracteristica CoreSync poate estompa linia dintre realitate și joc, cufundând complet jucătorul în experiență.

Timpul de răspuns rapid și calitatea imaginii maximizează experiența captivantă pe care utilizatorii o simt în timp ce joacă. Aceste caracteristici moderne ajută, de asemenea, jucătorii să aibă succes în timpul jocului, făcând Neo G8 alegerea ideală pentru jucători.

Samsung Odyssey Neo G8 a fost numit „Cel mai bun monitor pentru jocuri” de către instituțiile media globale. Techaeris și Trusted Review au spus despre Odyssey Neo G8 că „oferă o imagine fantastică și o rată de reîmprospătare ridicată” și oferă o „o experiență de joc uimitoare și captivantă”.

Industria monitoarelor pentru jocuri a mers dincolo de simpla furnizare de ecrane frumoase pentru joc. Produsele care oferă caracteristici foarte avansate, cum ar fi viteza mare, calitatea ridicată a imaginii și multe altele, devin din ce în ce mai importante, pe măsură ce îi ajută pe jucători să performeze cât mai bine. Odyssey Neo G8 este monitorul de top pentru jucătorii serioși care doresc să fie cufundați în joc în timp ce experimentează cea mai bună calitate a imaginii în timpul jocului.