Monitorul Samsung Odyssey Neo G8 4K de 240 Hz lansat în Coreea

280
Samsung Odyssey Neo G8 4K
Sursa foto: news.samsung.com

Samsung Electronics a lansat în 27 iunie primul monitor curbat de gaming din lume, „Odyssey Neo G8”, care acceptă simultan rezoluția 4K și o rată de reîmprospătare ridicată de 240Hz. Monitorul anunțat la CES 2022 Las Vegas a fost lansat în Coreea de Sud. Samsung Odyssey Neo G8 (G85NB) are o diagonală de 32 inch (81,28 centimetri); rezoluția 4K (3.840 x 2.160); și un design curbat cu o curbură 1000R.

În special, Odyssey Neo G8 este evaluat ca fiind cel mai rapid monitor pentru jocuri cu rezoluție 4K din lume. Monitorul are o o viteză de răspuns de 1ms (0,001 secunde) și o rată de reîmprospătare ridicată de 240Hz (GTG). GTG (Grey to Gray) este unul dintre standardele pentru măsurarea vitezei de răspuns și este o metodă de măsurare a timpului de la gri deschis la gri închis.

Samsung Odyssey Neo G8 4K folosește „Quantum Mini LED”, care este de 40 de ori mai subțire decât LED-urile existente, ca sursă de lumină. Monitorul folosește „Quantum Matrix”, tehnologia proprietară Samsung de control al calității imaginii și „Quantum HDR 2000”, care acceptă o luminozitate maximă de 2.000 nits. Luminozitate maximă de 2.000 niți a fost certificată de VDE (Verband Deutscher Elektrotechniker), un organism de certificare german.

Samsung Odyssey Neo G8 4K acceptă AMD FreeSync Premium Pro

Luminozitatea ecranului este controlată în 4.096 de pași (12 biți) pentru a suporta un raport de contrast fix de 1.000.000:1. Samsung Odyssey Neo G8 acceptă și AMD FreeSync Premium Pro pentru a reduce ruperile atunci când jucați jocuri de ultimă generație din cauza problemelor de comunicare între computer și monitor. Design-ul lui Neo G8 a fost inspirat de stilul iconic al lui Samsung Odyssey Neo G9.

Monitorul are două sloturi HDMI 2.1 și un DisplayPort 1.4. Iluminarea „CoreSync” recunoaște automat culoarea ecranului și o potrivește cu iluminarea din spate. Odyssey Neo G8 are și o serie de funcții legate de jocuri. Amintim aici doar „Auto Source Switch+”, care recunoaște automat când dispozitivul funcționează și comută automat la ecranul dispozitivului.

DisplayPort este o interfață de afișare digitală dezvoltată de un consorțiu de producători de PC-uri și cipuri și standardizată de VESA. Este folosit în principal pentru a conecta o sursă video la un dispozitiv de afișare, cum ar fi un monitor de PC.

Neo G8 oferă o experiență de joc captivantă, fără a fi afectat de lumina ambientală, prin aplicarea unui afișaj mat care a fost certificat ca „fără strălucire – glare-free” pentru a preveni reflectarea luminii ecranului. În plus, monitorul are un design ergonomic cu reglarea înălțimii și ajustarea unghiului în sus și în jos; rotire la stânga și la dreapta; și pivotare (conversie orizontală/verticală a ecranului).

Primul monitor pentru jocuri 4K de 240 Hz din lume, Odyssey Neo G8 este un produs innovator. Acesta oferă o experiență de joc diferențiată cu performanțe și caracteristici de bază pe care clienții le așteaptă”. A declarat Hyeseung Ha, Vicepreședinte Visual Display Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom.

Samsung Odyssey Neo G8 are un preț de 1,5 milioane de woni, aproximativ 1.154 de dolari pe piața din Coreea.