Odyssey Neo G9 Dual UHD Gaming Monitor prezentat la Gamescon 2023

300
Odyssey Neo G9 Dual UHD Gaming Monitor
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat cea mai nouă adăugire la seria sa de monitoare Odyssey: Odyssey Neo G9 (modelul G95NC). Acest monitor de gaming este expus la Gamescom 2023 — cel mai mare eveniment mondial dedicat jocurilor pe calculator, care se desfășoară în perioada 23 – 27 august în la Köln, Germania. Odyssey Neo G9 Dual UHD este conceput pentru a oferi experiențe vizuale revoluționare jucătorilor care doresc să-și îmbunătățească performanța și să-și amplifice avantajul competitiv. Odyssey Neo G9 57 inch (144,78 centimetri) poate fi acum precomandat la nivel global.

„Universul gamingului este într-o continuă evoluție. Cu cele mai noi adăugiri la gama Odyssey de monitoare ne consolidăm poziția de lider în acest domeniu. Deschidem noi uși către imersiunea deplină și creând experiențe inovatoare pentru pasionații de jocuri din întreaga lume. Gamescom reprezintă terenul pe care se construiește viitorul jocurilor. Nu ne putem imagina un cadru mai potrivit pentru a dezvălui viitorul monitoarelor”. A declarat Hoon Chung, Vicepreședinte Executiv al Diviziei de Display Vizual la Samsung Electronics.

Odyssey Neo G9 Dual UHD – imersiune la nivelul următor și specificații avansate

Odyssey Neo G9 Dual UHD este conceput pentru a oferi experiențe vizuale revoluționare jucătorilor care doresc să-și îmbunătățească performanța și să-și amplifice avantajul competitiv. Cu primul ecran Dual Ultra-High-Definition din lume și o gamă de opțiuni de conectivitate de mare viteză, monitorul a câștigat premiul Best of Innovation la CES 2023.

Curbura 1000R a ecranului cu raport 32: 9 este la fel de largă ca două monitoare UHD de 32 inch. În acest fel oferă imagini foarte clare și un câmp vizual extins, ideal pentru jucători. Tehnologia Quantum Matrix alimentează iluminarea Quantum Mini LED a ecranului, oferind zone de închidere mai mici și mai discrete. Rezultatul este o distincție mai bună între zonele luminoase și întunecate ale ecranului, un contrast precis și mai puțină strălucire.

Monitorul beneficiază la maxim de iluminarea sa Quantum Mini LED prin combinarea acesteia cu VESA Display HDR1000. Cu o luminozitate de vârf de 1.000 de niți, conținutul HDR oferă o reproducere precisă a culorilor și a contrastului, precum și o exprimare și adâncime îmbunătățite ale culorilor.

Performanța în jocuri se aliniază cu nivelul calității vizuale pentru a ajuta jucătorii să-și maximizeze potențialul. Rata de reîmprospătare de 240 hertzi și timpul de răspuns de 1 ms gri-la-gri reduc efectul de estompare și minimizează fenomenul de ghosting. În acest fel permite jucătorilor să reacționeze instantaneu și să obțină victoria. În plus, tehnologia AMD FreeSync Premium Pro sincronizează ecranul pentru o imagine stabilă, fără întârzieri.

Monitorul oferă conectivitate VESA certificată DisplayPort 2.1, ceea ce facilitează jocurile fluide, redarea eficientă a videoclipurilor și rezoluția DUHD a lui Neo G9 la până la 240Hz. Pe lângă DP2.1, Odyssey Neo G9 oferă și HDMI 2.1 și un USB. Astfel jucătorii își pot conecta toate dispozitivele fără a avea dezordine în jur.

Monitorul Samsung este deja disponibil pentru precomandă

Cu un ecran atât de lat și de înaltă definiție și cu o nouă intrare care definește această generație, jucătorii pot utiliza Odyssey Neo G9 Dual UHD în locul mai multor monitoare, menținându-și biroul curat și organizat, în timp ce creează un mediu confortabil de multitasking cu un singur ecran. Modurile Picture-in-Picture și Picture-by-Picture oferă posibilitatea de a vedea multiple intrări într-o singură privire. În plus, monitorul utilizează funcția Auto Source Switch+ pentru a se conecta instantaneu la dispozitive noi fără a fi nevoie să se schimbe sursele de intrare. Un suport ergonomic, Core Lighting+ și CoreSync fac ca monitorul să se integreze în orice mediu și să se potrivească atmosferei jocului prin intermediul iluminării ambientale.

Sursa foto: Samsung Global Newsroom

În lunile august și septembrie, canalul Samsung Odyssey de pe platforma Twitch marchează lansarea monitorului printr-un eveniment special numit Odyssey Evolves. În timpul evenimentului, unii dintre cei mai populari streameri vor juca cele mai tari jocuri pe Odyssey Neo G9. Vor fi oferite și premii pentru urmăritorii canalului. Este vorba despre un setup de gaming în valoare de 10.000$, care include Odyssey Neo G9 de 57 inch.

Odyssey Neo G9 este disponibil pentru precomandă aici începând cu data de 23 august 2023.