Odyssey OLED G8, primul monitor Samsung OLED de 43 inch pentru jocuri

358
Odyssey OLED G8 primul monitor Samsung OLED
Sursă foto: Samsung Global newsroom

Samsung a anunțat miercuri Odyssey OLED G8, primul său monitor pentru jocuri OLED. Monitorul curbat „ultra-subțire” de 34 de inch (86,36 centimetri) are un raport de aspect de 21:9, o rată de reîmprospătare de 175 Hz și un timp de răspuns de 0,1 milisecunde. Samsung Odyssey OLED G8 va fi disponibil la sfârșitul anului 2022.

Cu ocazia lansării Samsung a spus că Odyssey OLED G8 are „un ecran OLED fabricat cu tehnologia Quantum Dot”. Totuși, nu este clar dacă ecranul este QD-OLED din punct de vedere tehnic. Odyssey OLED G8 folosește tehnologia Quantum Dot și nu necesită iluminare de fundal deoarece iluminarea sa este controlată de pixeli individuali. Rezultatul final este un „raport de contrast aproape infinit”, potrivit Samsung, citat de Cnet.

Odyssey OLED G8 echipat cu Samsung Gaming Hub

Samsung Odyssey OLED G8 este, în primul rând, un monitor de gaming cu specificații pe măsură. Poate suporta o rată de reîmprospătare de până la 175 Hz, despre care Samsung spune că echivalează cu un timp de răspuns de 0,1 ms. Acest lucru înseamnă că practic nu există niciun decalaj între apăsarea butoanelor și acțiunile de pe ecran.

Monitorul este echipat cu Samsung Gaming Hub, care vă permite să jucați jocuri precum Xbox, Google Stadia și Nvidia GeForce Now. Pe lângă jocuri, puteți folosi monitorul pentru a reda filme și emisiuni prin intermediul Smart Hub-ului Samsung.

Stadia este un serviciu de cloud gaming, operat de Google. Transmite utilizatorilor prin mai multe centre de date de pe tot globul, jocuri video de până la rezoluția 4K la 60 de cadre pe secundă, cu suport HDR. Este disponibil și în România.

Noul monitor Samsung este atât ultra-wide, cât și ultra-subțire. Are un afișaj cu rezoluție QHD (3.440 x 1.440), subțire de 3,9 mm în punctul cel mai îngust. Ecranul are o curbă de 1800R pentru o vedere mai captivantă. În același timp, poate afișa culori vibrante și contraste mai mari pentru a oferi imagini mai vii.

Samsung a dezvăluit noul său monitor de gaming Odyssey OLED G8 înainte de IFA Berlin 2022. Samsung nu a oferit detalii de preț pentru Odyssey OLED G8, dar sigur le vom afla înainte ca monitorul OLED să ajungă pe piață în Q4 2022.