Ecranele Samsung OLED de 90 și 120Hz certificate „Seamless Display”

703
Sursa Foto: SGS

Samsung Display cel mai mare producător mondial de ecrane OLED a anunțat că a primit certificarea „Seamless Display”. Aceasta a fost acordată de SGS (Société Générale de Surveillance), o companie din Elveția, pentru performanța perfectă a ecranelor OLED în timpul transmisiilor de mare viteză, care atestă competența lor în era rețelei 5G.

Samsung Display a primit certificare de la SGS pentru două produse – ecrane OLED de 90Hz și 120Hz. Ecranele OLED cu rata de actualizare de 90Hz și 120Hz au fost certificate „Seamless” și „Seamless Pro” de către compania din Elveția, care oferă servicii de inspecție, verificare, testare și certificare. Rata de actualizare sau de cadre a unui afișaj se referă la numărul de imagini afișate pe ecran într-o secundă. Cu cât este mai mare numărul de Hz, cu atât imaginile au o mișcare mai lină pe ecran.

Lansarea erei 5G a mărit exponențial consumul de conținut video și jocuri pe smartphone-uri”. A declarat Baek Jee-ho, vicepreședinte executiv pentru vânzări globale la Samsung Display, conform The Korea Herald. „Nevoia de ecrane cu rată de actualizare mai mare este în creștere. Ecranele OLED pot oferi o experiență de utilizator diferențiată prin timpul de răspuns rapid”, a continuat Baek.

Samsung OLED de 90Hz și 120Hz au timp de răspuns foarte mic

În înregistrarea certificării SGS, ecranele OLED de 90Hz și 120Hz de la Samsung Display au afișat o lungime de estompare a imaginii (lungimea încețoșată) mai mică de 0,9 mm respectiv de 0,7 mm. Împreună cu viteza de răspuns video mai mică de 14 ms respectiv 11 ms pentru aceste afișaje. Samsung susține că a bătut concurența în acest domeniu cu 20% – 50%.

SGS a certificat ecranul din seria Samsung Galaxy S20 drept „Eye Care Display – Ecran care protejează ochii”, datorită emisiilor de lumină albastră foarte reduse. În testarea sa, SGS a constatat că noul afișaj OLED emite doar 6,5% lumină albastră, cel mai mic procent înregistrat până acum.

SGS (Société Générale de Surveillance) este înființată în 1878 și are sediul la Geneva, Elveția. Oferă servicii de inspecție, verificare, testare și certificare. Este una dintre cele mai importante organizații de testare și certificare la nivel mondial.

Acum încep speculațiile: Unde și când vom vedea pentru prima dată aceste ecrane? Nu credem că vor fi pe seria Note 20, este prea aproape de lansare. Seria Note va avea rate de actualizare de 90 și 120Hz la Galaxy Note 20 cu ecran LTPS. În același timp Galaxy Note 20+ (Ultra) va avea ecran LTPO cu o rată de actualizare de 120Hz. Este posibil totuși, ca aceste ecrane OLED certificate „Seamless” și „Seamless Pro” să apară și pe Seria Note 20. Testările efectuate de SGS au avut în vedere în mod special performanțelor ecranului pentru rețelele 5G în combinație cu viteze de date la nivel 5G.

Probabil aceste ecrane să le vom vedea doar pe viitoarele serii Galaxy S21 (S30) sau Galaxy Note 21 (30). Cel puțin momentan Samsung Display nu a specificat niciun nume de viitor smartphone ce va fi dotat cu aceste ecrane.