Samsung Display va fi furnizor de ecrane OLED pentru seria iPhone 2020

955
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung Display este cel mai mare producător de ecrane OLED pentru telefoane din lume. Și nu numai atât, produce cele mai bune ecrane de acest fel de pe piață, lucru recunoscut chiar de rivalii Samsung. Gigantul tech furnizează ecrane OLED pentru Apple, pentru toate telefoanele sale high-end. Dar pe lângă Apple și Huawei, Xiaomi sau Google folosesc ecrane Samsung OLED pentru telefoanele lor premium.

Cu toate acestea, compania americană Apple a încercat și încearcă să-și reducă dependența de Samsung comandând astfel de ecrane și la LG Display. Dar, Apple a recunoscut că ecranele produse de LG Display nu se ridică la nivelul celor produse de Samsung Display. De asemenea, se zvonea că Samsung ar putea pierde complet contractul de furnizare a ecranelor OLED pentru iPhone, dar nu pare să mai fie cazul.

Samsung Display va furniza ecrane pentru smartphone-urile Apple high-end

Conform informațiilor din diverse surse, Samsung Display va continua să furnizeze panouri OLED pentru iPhone-urile viitoare din acest an. Cu toate acestea, Samsung nu va fi singurul furnizor de afișaje OLED pentru seria Apple iPhone 2020. Se spune că firma chineză BOE și LG Display au primit comenzi de ecrane OLED pentru iPhone-urile mai ieftine, care vor fi lansate în acest an.

Apple este de așteptat să lanseze patru iPhone-uri în acest an. Apple iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro și Apple iPhone 12 Pro Max. Apple iPhone 12 și iPhone 12 Max sunt cu ecrane OLED de 5,4 inch și respectiv 6,1 inch. Acestea au o rată de actualizare de 60Hz și sunt produse de BOE, LG și Samsung Display. În schimb, Apple iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, mai scumpe, au ecrane OLED de 6,1 inch și 6,7 inch de 120Hz de la Samsung Display.

Y-OCTA –  On Cell Touch AMOLED, este o tehnologie ce permite reducerea costurilor și grosimii ecranului. Senzorii touch sunt încorporați în interiorul panoului ecranului. Ecranul este mai ușor și mai subțire și poate fi pliat sau rulat.

De asemenea, se zvonește ca Samsung va oferi panouri Y-OCTA OLED pentru telefoanele iPhone. Se presupune că tehnologia Y-OCTA elimină un substrat de film de protecție din ecran și circuitul touchscreen este integrat direct în substratul de sticlă. În acest fel un ecran produs cu tehnologia Y-OTCA este mai subțire.

Samsung nu va oferi cel mai avansate ecrane OLED companiei Apple. Ecranele Samsung OLED LTPO sunt cunoscute pentru o rată de actualizare variabilă. Au, de asemenea și o eficiență mai mare a energiei în comparație cu panourile OLED de generație anterioară. Conform mai multor informații gigantul tech va folosi afișaje OLED LTPO în seria Galaxy Note 20.