Ecranul OLED de 90Hz al Samsung Display inclus în noile laptopuri ASUS

317
Ecranul OLED de 90Hz al Samsung Display inclus in noile laptopuri ASUS
Sursa Foto: Samsung Display

Samsung Display a anunțat că a început să furnizeze Ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri companiei taiwaneze ASUS. Aceste afișaje Samsung vor fi prezente pe seria Zenbook și Vivobook Pro ASUS de 14 inch, a spus Samsung Display. Întrucât cererea de ecrane pentru laptopuri de ultimă generație crește pe fondul pandemiei, subsidiara Samsung a început recent să producă în masa ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri.

Livrarea acestor ecrane către ASUS marchează începutul comercializării cu succes a ecranelor OLED de 90Hz pentru laptopuri. Noile ecrane aduc imagini mai naturale în mișcare pe ecranele acestor dispozitive. Este ideal pentru utilizatorii care doresc să se bucure de conținut de performanță superioară pe dispozitivele lor.

Laptopuri ASUS cu ecrane OLED de 90Hz produse de Samsung Display

Samsung Display și-a diversificat portofoliul OLED – concentrat anterior pe ecrane de dimensiuni mari, cum ar fi televizoarele. Compania s-a orientat spre aceste ecrane OLED în urma cereri în creștere de laptopuri pentru lucru și învățare la distanță. Samsung produce în masă ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri cu diagonala de 14 și 16 inch (40,64 centimetri).

Rata de reîmprospătare de 90Hz înseamnă că 90 de cadre sunt afișate într-o secundă. Acest lucru face ca toate imaginile de pe ecran să fie mai realiste și să se miște mai fluid. Cu cât rata este mai mare, cu atât imaginile arată mai natural și fără probleme.

ASUS este o companie multinațională din Taiwan fondată în 1989. Produsele sale includ computere desktop, laptop-uri, netbook-uri, telefoane, routere Wi-Fi, plăci de bază, plăci grafice, purtabile, servere, stații de lucru și tablete.

Dar, datorită unui consum mai mare de baterie, utilizatorii vor trebui să selecteze o rată de reîmprospătare optimă pentru laptopuri, în conformitate cu utilizarea dispozitivelor. Ecranul OLED de 90Hz oferă timpi de răspuns semnificativ mai buni decât ecranele IPS convenționale de 120Hz. Are, de asemenea, cu aproximativ 10% mai puțin blur atunci când redați un videoclip în aceleași condiții.

Pe fondul creșterii continue a cererii de laptopuri, ecranele OLED sunt capabile să satisfacă utilizatorii cu nevoi diferite. Pot fi folosite la cursuri online, teleconferințe, streaming video și jocuri”. A declarat un oficial de marketing de la ASUS, conform The Korea Herald.

Samsung va continua să introducă noi panouri OLED pentru laptopuri pentru a conduce noile tendințe”. A spus un oficial al companiei Samsung.