Samsung Display produce în masă ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

430
Samsung Display incepe să produca in masa panouri laptop OLED de 90Hz
Sursa foto: Viitor

Laptopurile de jocuri OLED ar putea fi în curând un lucru comun datorită Samsung Display. Subsidiara Samsung crește producția în masă a noilor sale panouri de laptop OLED cu o rată de reîmprospătare de 90Hz. În acest fel fanilor laptopurilor OLED au parte de o creștere cu 50% a ratei de actualizare față de ecranele de laptop existente.

Rata de reîmprospătare a unui laptop se referă la numărul de actualizări ale imaginii de pe ecran de către GPU-ul laptopului în fiecare secundă, măsurat în hertz (Hz). Majoritatea afișajelor OLED, cum ar fi televizoarele și monitoarele desktop, vin de obicei cu rate de reîmprospătare de 60Hz. Sunt unele ecrane high-end cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz. Dar aceste ecrane mai rapide nu au ajuns încă pe laptopuri.

Ecranele OLED de 90Hz pentru laptopuri produse în masă de Samsung Display

Ecranele Samsung OLED răspund mai rapid, au o calitate mai bună a culorilor și sunt mai luminoase decât afișajele LCD. Acum găsiți pe laptopuri mai mult ecrane LCD. Sunt și unele OLED, dar cu rata de actualizare de 60Hz. Actualele ecrane Samsung OLED pentru laptopuri au dimensiuni de 14 inch (35,56 centimetri) și 16 inch (40,64 centimetri). Primul este deja în unele laptopuri de anul acesta, cum ar fi Asus Vivobook Pro și Asus Zenbook. Momentan nu sunt informații despre alte dimensiuni de ecran pentru noile panouri mai rapide.

Nu există nicio îndoială că afișajele OLED sunt superioare celor LCD atunci când vine vorba de aspectul pur al acestora. Sunt superbe, au culori absolut vibrante, cu o luminozitate mult mai mare decât LCD-urile concurente. Dar dacă nu utilizați un laptop OLED pentru altceva decât pentru calcule generale și pentru productivitate sau streaming video, panourile LCD cu reîmprospătare mai mare oferă pur și simplu o experiență mai bună, mai ales atunci când jucați cele mai noi jocuri pe PC. Cele mai bune laptop-uri de jocuri au toate panouri LCD din acest motiv, conform TechRadar. O rată de reîmprospătare mai mare este foarte importantă în joc, mai ales dacă vorbim despre jocurile eSports.

eSports – electronic sports sau jocuri electronice. Este o formă de competiție sportivă în care se folosesc jocuri video. Popularitatea și recunoașterea e-sporturilor a avut loc inițial în Asia, în special în China și Coreea.

Un ecran OLED de 90Hz va rămâne în continuare sub unul LCD de 300Hz, fără îndoială. Dar un OLED de 90Hz obține o creștere cu 50% a cadrelor pe secundă. Și, în timp ce aceste noi panouri sunt discutate doar în contextul laptopurilor profesionale, acum ele vor intra în laptopurile de jocuri în foarte scurt timp.