Ecran Samsung OLED pe noile mașini electrice MINI

278
Ecrane Samsung OLED pe noile masini electrice MINI
Sursa foto: via cleantechnica.com

Samsung Display este cel mai mare producător mondial de ecrane OLED pentru smartphone-uri, tablete și alte dispozitive purtabile, dar și pentru autovehicule. Acum Samsung Display a anunțat dezvoltarea unui afișaj OLED circular de 9,45 inch pentru noua gamă de vehicule electrice MINI.

Samsung Display și MINI au prezentat noul afișaj de infotainment la evenimentul Gamescom 2023 din Köln, Germania. Acest sistem inovator de infotainment va fi utilizat în întreaga familie de mașini electrice noi MINI. Ecranul circular OLED servește drept inima sistemului de infotainment MINI și oferă numeroase funcții, inclusiv redare multimedia, navigare, control al climei, indicator de combustibil și comenzi vocale. Samsung nu este la prima colaborare cu BMW pentru autovehicule.

Mașinile electrice MINI cu ecrane Samsung OLED

La fel ca toți producătorii, BMW vrea să facă din mașinile electrice MINI ceva ce nu are concurența. Compania MINI este deținută de BMW din 2000. Tesla a fost primul producător care a adus ecrane mari cu interfață de utilizare completă tip computer în interiorul vehiculelor. Acum, toți ceilalți trebuie să facă ce face Tesla, dar și mai mult decât atât, nu doar să copieze Tesla. BMW a decis să doteze viitoarele MINI electrice cu un ecran OLED rotund în mijlocul tabloului de bord. Compania numește acest ecran „mini unitate de interacțiune”.

Ecranul OLED rotund, care măsoară 240 mm (aproximativ 9,5 inch) în diametru, are culori vibrante și captivante care se îmbină perfect în interiorul noii familii electrice MINI. Poziționat strategic în cabină, acest afișaj asigură confort și utilizare optimă atât pentru șofer, cât și pentru pasagerul din față, îmbunătățind experiența generală de conducere.

MINI este o marcă de automobile britanică fondată în 1969. A fost fabricată în UK, Australia, Spania, Belgia, Chile sau Africa de Sud. În 1999, MINI a fost votată a doua cea mai influentă mașină a secolului al XX-lea, după Ford Model T.

Vehiculul este alimentat de un sistem de operare Android foarte avansat și personalizat numit MINI Operating System 9. Dezvoltat intern de BMW Group, acest sistem de operare este construit pe baza stivei de software Android Open Source Project. Cu operarea sa intuitivă, sistemul de operare MINI 9 se integrează perfect cu experiența utilizatorului, urmând standardele familiare întâlnite în electronicele moderne de larg consum. Oricine este familiarizat cu un smartphone se va simți ca acasă folosind afișajul rotund al lui MINI.

Un ecran Samsung OLED foarte personalizabil la bord

Meniul de pornire al ecranului Samsung OLED, situat în centrul ecranului, permite utilizatorilor să selecteze și să lanseze conținut personalizat glisând în lateral. În partea de jos a ecranului, există o bară de stare fixă ​​care include elemente de meniu precum Navigație, Media, Telefonie, Toate aplicațiile și, în funcție de situație, Acasă. Utilizatorii pot selecta direct aceste opțiuni după cum este necesar, potrivit Cleantechnica.

Zona de sus a ecranului este dedicată afișării conținutului relevant pentru conducere, cum ar fi viteza vehiculului și informații importante despre starea vehiculului. Pentru un confort sporit al șoferului, afișajul opțional head-up prezintă informații cheie direct în câmpul vizual al șoferului.

La fel ca multe alte interfețe de utilizare pentru automobile și ecranul lui MINI este foarte personalizabil. Are diferite moduri pentru a se potrivi cu dorințele diferiților șoferi, iar alte setări ale vehiculului, cum ar fi culoarea luminii interioare și luminile ornamentale, urmează setările interfeței de utilizare. Există un mod „Go-Kart” pentru conducere sportivă, un mod „verde” care se concentrează pe eficiență, un mod „echilibrat” pentru conducere normală și chiar un mod „trail” pentru exploratorii în aer liber care conduc crossover-ul Countryman.

De asemenea, ecranul are instrumente încorporate de navigare și de planificare a călătoriilor, jocuri și divertisment. Șoferul are la dispoziție chiar și un magazin pentru a cumpăra aplicații noi pentru afișajul mașinii. În acest fel ecranul Samsung OLED este ca ceas inteligent gigant care trăiește în mașină. În plus, MINI va oferi mai multe actualizări prin OTA sistemului de operare Android de la bord.