Afișaje OLED de la Samsung pentru Google Pixel 3 XL

899

Samsung nu are concurent pe piață în domeniul afișajelor OLED pentru telefoanele mobile. Gigantul high-tech domină piața datorită volumului foarte mare pe care îl poate produce și calității extraordinare a panourilor sale. Panourile OLED Samsung s-au dovedit ca fiind foarte bune, iar Google pare să fie de acord cu acest lucru.

Compania americană a cumpărat anterior panouri OLED de la LG pentru smartphone-urile Pixel. Conform SamMobile, nu mai cumpără. Un teardown, efectuat de iFixit, a noului model Google Pixel 3 XL a arătat că ecranul OLED vine de la Samsung Display.

După furnizarea de afișaje OLED către Apple acum și Google este pe listă

Nu este ceva neobișnuit ca Samsung să furnizeze afișaje pentru companiile concurente în domeniul telefoniei mobile. Compania a făcut asta și pentru primul iPhone cu ecran OLED de la Apple și face acest lucru în continuare pentru firma americană. Producția de afișaje este apanajul subsidiarei Samsung Display, o entitate de afaceri separată care poate vinde chiar și concurenței.

iFixit, o companie americană, a studiat în amănunt pe Google Pixel 3 XL și confirmă faptul că ecranul OLED de 6,3 inch este realizat de Samsung. Acest lucru explică frumusețea culorilor și acuratețea imaginilor în testele ecranului, efectuate pe noul smartphone Google.

iFixit – este o companie din San Luis Obispo, California, înființată în 2003. iFixit efectuează teardown-uri, publică ghiduri gratuite de reparații online, pentru electronice și gadgeturi de consum, pe site-ul său. Teardown – dezasamblare a unui produs, pentru identificarea componentelor și pentru a obține informații despre componente.

Probabil Google nu a fost mulțumit de ceea ce a obținut de la ecranele OLED produse de LG Electronics. Sau poate că Samsung a oferit un preț mai bun. Acest lucru nu este cunoscut momentan. Ceea ce s-a confirmat este faptul că Samsung este furnizorul de ecrane OLED pentru noua seria de telefoane de la Google.

Google a fabricat, de asemenea, Pixel 3 și Pixel 3 XL într-un mod diferit față de predecesorii săi. Dispozitivele au fost dezvoltate integral de Google și sunt produse în fabricile Foxconn.

Samsung va avea numai câștigat dacă Pixel 3 XL va fi bine perceput și va exista cerere mare pe piață. Atunci Google ar trebui să accelereze producția și ar comanda astfel mai multe ecrane OLED de la Samsung. Gigantul tech sud-coreean ar face mai mulți bani pe aceste panouri, la fel cum colaborarea cu Apple este o importantă sursă de venituri.