One UI 4.1 va ajunge în curând pe seria Samsung Galaxy S21

408
seria Galaxy S21
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung a lansat recent noua serie Galaxy S22 cu versiunea 4.1 a interfeței One UI. Cu toate acestea, alte telefoane Samsung cu Android 12 rulează în prezent pe One UI 4.0. Așa că ne așteptăm la upgrade-uri One UI 4.1 pentru alte dispozitive Galaxy în viitorul apropiat. Samsung ar putea actualiza în curând seria Galaxy S21 la interfața One UI 4.1. Este posibil ca acest lucru să explice de ce dispozitivele încă nu au primit patch-ul din februarie.

Potrivit unui angajat de asistență al furnizorului american de telefonie mobilă Verizon, Samsung ar dori să actualizeze seria Galaxy S21 la One UI 4.1 înainte de sfârșitul lunii. O astfel de actualizare ar putea coincide cu lansarea efectivă la vânzare a seriei Galaxy S22, conform GalaxyClub. Noua serie emblematică Samsung va fi oficial în magazine la sfârșitul acestei săptămâni.

De asemenea, este izbitor că niciun model din seria Galaxy S21 nu a primit actualizarea separată de securitate din februarie. Și asta, în timp ce dispozitivele primesc întotdeauna cele mai recente patch-uri la începutul lunii. Prin urmare, upgrade-ul viitor la One UI 4.1 ar oferi o explicație bună pentru această întârziere.

Deci, ce face interfața Samsung One UI 4.1?

Sigur că un reprezentant al unui operator mobil american cu siguranță nu vorbește despre dispozitive europene. Prin urmare, este posibil ca dispozitivele din Europa să urmeze un program de actualizare ușor diferit față de omologii lor din SUA. Dar presupunem că următoarea actualizare pentru seria Samsung Galaxy S21 va veni în curând – cu sau fără noua interfață.

Dacă același lucru este valabil și pentru Galaxy S21 FE, sau inițial doar pentru seria Galaxy S21, nu știm. Desigur, One UI 4.1 nu este foarte diferit de One UI 4.0. Printre cele mai importante inovații este widget-ul Smart. Acesta este un widget în care puteți combina diferite widget-uri separate, pentru a economisi spațiu pe ecranul de pornire. Apoi, puteți derula înainte și înapoi în cadrul unuia și același widget între diferitele widget-uri care pot fi selectate separat.

Un widget este o aplicație software sau o componentă relativ simplă și ușor de utilizat, creată pentru diferite platforme de software. Cuvântul widget provine din combinația cuvintelor fereastră – gadget / windows – gadget.

De asemenea, cu noua interfață – în sfârșit! – alegeți câtă memorie virtuală folosește Galaxy-ul dvs. Până acum, caracteristica RAM Plus oferă doar opțiunea de a utiliza 4GB de memorie virtuală. Cu noua interfață puteți alege 2, 4, 6 sau 8GB. În plus, veți găsi un buton Extra luminozitate în meniul Display. Acesta face exact ceea ce promite.

Pe Galaxy S22 interfața One UI 4.1 acceptă nativ toate camerele în modurile Pro și Professional Video, de la camera cu unghi ultra-larg până la teleobiectivul 10x al lui Galaxy S22 Ultra. Cu toate acestea, există șanse mari ca această opțiune să nu vină pe alte dispozitive, ci să rămână exclusiv pentru seria S22. Același lucru se aplică probabil și pentru integrarea tuturor tipurilor de funcții ale camerei în TikTok, Instagram și Snapchat.