Funcția RAM Plus pe telefoanele Samsung Galaxy high-end și mid-range

1311
Functia RAM Plus pe telefoanele Samsung Galaxy
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a adus recent funcția RAM Plus pe unele din dispozitivele sale. Apoi noua funcție a început să ajungă și pe dispozitivele mid-range. RAM Plus extinde cantitatea de memorie cu acces aleatoriu disponibilă pe telefon utilizând 4GB de stocare la bord ca memorie virtuală. Este similar cu modul în care Windows alocă o cantitate de stocare pentru utilizare ca RAM virtuală atunci când memoria fizică se epuizează.

La momentul respectiv ne întrebam dacă RAM Plus va veni pe mai multe dispozitive Galaxy. Conform ultimelor informații se pare că va veni. Funcția a fost inclusă recent într-o actualizare de software pentru Galaxy A52 5G, au primit-o și utilizatorii din România. Și, deși ne-am gândit la un moment dat că funcția va fi disponibilă doar pe telefoanele mid-range și bugetare ale companiei, nu este cazul. Chiar și Galaxy Z Fold 3 cu cei 12GB de RAM are caracteristica acum.

RAM Plus pe tot mai multe telefoane Samsung Galaxy

Nu a fost acolo inițial pe Samsung Galaxy Z Fold 3, dar a fost introdus cu o actualizare recentă a software-ului. În acest presupune că Samsung va aduce în cele din urmă RAM-ul virtual pe alte telefoane emblematice. Și ne gândim aici ca ar putea ajunge și la seria Galaxy S21, la un moment dat. Android 12 și One UI 4.0 beta pentru seria S21 nu include RAM Plus, dar ar putea apărea în viitor.

Nu știm dacă funcția este necesară pe telefoanele Galaxy cu multă memorie RAM. Android evită de obicei să lase memoria unui dispozitiv să se epuizeze prin oprirea aplicațiilor și serviciilor de fundal acolo unde este necesar. În același timp Samsung, dar și alți producători, reglează acest lucru așa că nu suntem siguri că RAM Plus va fi foarte util. Dar poate Samsung gândește în alt fel.

RAM – Random Access Memory. Memoria poate fi accesată aleator, oferind acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare. Aplicațiile standard folosesc între 130 și 400MB de RAM. Google Foto folosește 700MB din RAM.

Și pentru cei care se întreabă, nu, RAM Plus nu este personalizabil, conform SamMobile. Obțineți doar 4 GB de memorie virtuală! Nu există nicio opțiune pentru a schimba acest lucru sau pentru a dezactiva funcționalitatea. Puteți verifica foarte ușor dacă funcția RAM Plus este disponibilă pe dispozitivul personal Samsung Galaxy. Mergeți la Setări, accesând sub-meniul Baterie și întreținere dispozitiv și atingând Memorie.