Interfața One UI 5.1.1 lansată pentru Galaxy A51 5G și A71 5G în SUA

325
Galaxy A51 5G and A71 5G
Sursa foto: androidheadlines.com

Chiar dacă noua interfață Samsung One UI 5.1.1 are ceva vechime pe piață, compania Samsung continua să o trimită altor dispozitive. De două zile intrefața a fost lansată printr-o actualizare pentru Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G în SUA. Cele două smartphone-uri premium din gamă medie din 2020 primesc câteva funcții noi și unele îmbunătățiri. Nu primesc integral tot ce au primit telefoane emblematice, dar este un plus evident pentru cele două telefoane.

În momentul scrierii acestui articol, actualizarea One UI 5.1.1 pentru Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G este disponibilă în rețeaua Verizon din SUA. Ar trebui să urmeze în curând o lansare mai largă în Statele Unite, dar și în alte zone. Potrivit AndroiHeadlines, noile actualizări vin cu versiunile de firmware A516VSQU8GWH2 și, respectiv, A716VSQU8GWH2.

One UI 5.1.1 pe Galaxy A51 și A71 aduce îmbunătățiri celor două telefoane

One UI 5.1.1 este cea mai recentă versiune stabilă a software-ului Android personalizat de la Samsung pentru dispozitivele Galaxy. Bazată pe Android 13, noua noua interfață a debutat cu Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 și seria Galaxy Tab S9. De atunci Samsung a actualizat multe alte modele, acum cele de gamă medie “mai în vârstă” primesc și ele bunătățile.

Această actualizare aduce noi funcții pentru Galerie, Cameră, Samsung Health, Partajare rapidă, Îngrijire dispozitiv, Hotspot mobil și multe alte aplicații și servicii. Obțineți noi stiluri de dată și oră pentru filigranele fotografiilor, urmărirea îmbunătățită a somnului, gestionarea îmbunătățită a memoriei, urmărirea consumului de date pentru hotspot mobil și multe altele.

Memoria de elefant este de domeniul trecutului. Delfinii cu nas de sticlă – Bottlenose dolphins, făcuți cunoscuți de serialul de televiziune Flipper, sunt mamiferele cu cea mai bună memorie din lume. Acești delfini au o durată de viață de 40-60 de ani.

Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G primesc, de asemenea, corecția de securitate din august 2023 cu această ocazie. Samsung a introdus deja versiunea SMR (Security Maintenance Release) din septembrie pentru majoritatea dispozitivelor eligibile. Cu toate acestea, aceste două modele nu mai primesc actualizări lunare de securitate. În acest fel este posibil ca să nu mai primească cea mai recentă versiune, cea din septembrie.

Aceste două telefoane Samsung nu vor primi Android 14

Nu ne plângem, totuși. La urma urmei, această actualizare este mai mult despre One UI 5.1.1 decât îmbunătățiri de securitate. Dacă utilizați Galaxy A51 5G sau Galaxy A71 5G în SUA, vă puteți aștepta să primiți actualizarea în zilele următoare. Puteți verifica manual noi actualizări din secțiunea de actualizare software a aplicației Setări.

Sursă foto: Samsung

Samsung a lansat Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G în prima jumătate a anului 2020. Cele două au venit cu Android 10 din cutie. De atunci, compania le-a actualizat la Android 11, Android 12 și Android 13. Din păcate, asta este tot ce vor primi vreodată. One UI 5.1.1 este ultima actualizare majoră a caracteristicilor pentru ele. De acum încolo orice actualizare de securitate sau un strop de parfum, trebuie primite cu brațele deschise de utilizatori.

Niciun model din cele două nu este eligibil pentru actualizarea Android 14 și interfața Samsung One UI 6.0. Samsung a lansat în prezent programe beta One UI 6.0 pentru dispozitivele Galaxy eligibile. Se așteaptă să impulsioneze această actualizare stabilă la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, seria Galaxy S23 primind-o prima.