Interfața One UI 5.1 ajunge la Galaxy A71 și Galaxy A71 5G

375
Galaxy A71 si Galaxy A71 5G
Sursa foto: sammobile.com

Samsung a lansat actualizarea One UI 5.1 pentru mai multe modele superioare din seria Galaxy A, cum ar fi Galaxy A51, Galaxy A52 și Galaxy A53. Acum Samsung a lansat cea mai recentă versiune a One UI pentru încă două smartphone-uri de gamă medie superioară, chiar dacă puțin mai vechi: Galaxy A71 și Galaxy A71 5G. Actualizarea a fost lansată pe Galaxy A71 în Europa și pe Galaxy A71 5G în Asia.

Actualizarea One UI 5.1 pentru Galaxy A71 vine cu versiunea de firmware A715FXXU8DWB5 și este disponibilă momentan în Polonia. Alte țări europene vor primi actualizarea în următoarele zile, potrivit SamMobile. Galaxy A71 5G primește actualizare la noua interfață cu versiunea de firmware A716BXXU7FWB6. Aceste două smartphone-uri vor primi actualizarea One UI 5.1 în mai multe țări în următoarele zile.

Samsung a lansat ambele smartphone-uri în prima jumătate a anului 2020 cu Android 10 la bord. cele două modele au primit Android 11 și interfața One UI 3 la începutul anului 2021. Actualizarea la Android 12 și One UI 4.0 a ai primit-o la sfârșitul anului 2021. Apoi, ultima actualizare majoră de Android, Android 13 și One UI 5.0 a ajuns la sfârșitul anului 2022.

Galaxy A71 și Galaxy A71 5G primesc multe noutăți cu One UI 5.1

Actualizarea One UI 5.1 la aceste telefoane aduce mai multe funcții noi. Este îmbunătățită calitatea căutării în aplicația Galerie. Acum puteți căuta mai multe persoane sau un subiect și puteți vizualiza/edita fișiere EXIF ​​glisând în sus o imagine sau un videoclip. În timp ce Galaxy A71 pare să fi obținut o remasterizare îmbunătățită a imaginii și albume de familie partajate, A71 5G nu le-a primit cu actualizarea One UI 5.1.

EXIF – Exchangeable image file format – format comutabil pentru fișiere imagine. Este un standard pentru imagini utilizat de camere digitale, smartphone-uri și alte sisteme care gestionează fișierele de imagine și sunet înregistrate.

Utilizatorii de Galaxy A71 și A71 5G  pot acum mări sau micșora aplicațiile trăgând colțurile ferestrelor. Multitasking-ul cu ecran divizat a devenit mai ușor, deoarece telefonul afișează acum aplicațiile utilizate frecvent în acest mod. Aplicația Moduri și Rutine are acum mai multe funcții și condiții, inclusiv stilul fontului. Aplicația Meteo afișează acum toate informațiile importante în primul rând și are un grafic orar al precipitațiilor. Widgetul Baterie afișează nivelul de încărcare a bateriei telefonului și dispozitivelor sale conectate.

Acum puteți efectua o căutare comună între istoricul de navigare și marcaje pe Samsung Internet. Site-urile unde le-ați navigat recent pe Samsung Internet pot fi accesate cu PC-ul Windows 10/11 asociat prin Windows Phone Link. Aplicația Setări afișează sugestii de căutare și puteți selecta ce dosar poate fi folosit pentru a salva capturi de ecran pe aceste două telefoane.

Dacă sunteți utilizator de Galaxy A71 sau A71 5G în zonele menționate mai sus, puteți descărca și instala actualizarea One UI 5.1 navigând la Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.