Samsung One UI vs One UI Core: Care este diferența?

478
Samsung One UI vs One UI Core
Sursa foto: via makeuseof.com

Toată lumea care deține un telefon sau o tabletă Samsung Galaxy știe că acesta are interfața One UI, acum la ediția One UI 5.0, și peste puțin timp, la One UI 6.0. Dar unii utilizatori de dispozitive Samsung au o versiune diferită numită One UI Core. Deci, care este exact diferența? Sunt diferențe destul de mari între cele două. Mai jos vedem în ce diferă One UI vs One UI Core.

One UI este o interfață Android dezvoltată de Samsung pentru telefoanele și tabletele sale Galaxy. Funcționează pe Android și oferă dispozitivelor Galaxy identitatea lor unică pe care fanii au ajuns să o iubească. Cu toate acestea, necunoscut pentru mulți, nu toate telefoanele Samsung vin cu One UI.

Dacă dețineți un dispozitiv Samsung, telefon sau tabletă, cu buget redus, sunt șanse mari ca acesta să ruleze interfața One UI Core, nu One UI. În acest ghid, via Makeuseof, vom arunca o privire la ce este interfața One UI Core, cum este diferită față de interfața de bază și de ce există în primul rând.

Ce este One UI Core? Cum este diferit de One UI?

Interfață de utilizare Samsung One UI este considerată de recenzenți și de pasionații de tehnologie ca fiind una dintre cele mai bune interfețe Android de pe piață. Este foarte versatilă, are foarte multe caracteristici și este extrem de ușor de utilizat. Samsung One UI Core, pe de altă parte, este o versiune simplă a One UI găsită pe telefoanele și tabletele Samsung Galaxy mai ieftine.

One UI Core are mai puține funcții, dar păstrează același limbaj de design și vine cu multe dintre aceleași aplicații Samsung preinstalate găsite pe One UI. Core nu este la fel de bine optimizat, dar având în vedere prețul la care este disponibil, nu prea există loc de plâns.

Puteți verifica cu ușurință dacă telefonul dvs. Samsung are One UI sau One UI Core din setările dispozitivului dvs. Accesați Setări -> Despre telefon -> Informații despre software. Aici, în partea de sus a meniului, veți vedea fie versiunea One UI, fie versiunea One UI Core. Dacă este prima, aveți interfața obișnuită One UI, adică cea mai bună, cu toate caracteristicile.

Unele dintre cele mai recente dispozitive Samsung care au One UI Core sunt Galaxy M12, A02, Galaxy M51 și Galaxy Tab A7. Dacă intenționați să cumpărați un telefon Samsung în viitorul apropiat, compania menține o listă de dispozitive care rulează One UI Core pe care o puteți utiliza pentru a verifica dacă telefonul dorit are experiența completă One UI sau One UI Core. Dacă dispozitivul dvs. nu se află în această listă, are o interfață de utilizare.

Ce caracteristici lipsesc dintr-un nucleu UI?

Samsung nu a dezvăluit oficial ce caracteristici lipsesc din One UI Core. Cu toate acestea, având în vedere reclamațiile și feedback-urile pe care utilizatorii le-au făcut de-a lungul anilor, avem o idee despre diferențele dintre cele două variante. Dar înainte de a începe, rețineți că One UI Core este actualizat la fel ca One UI pentru a obține funcții noi, așa că este posibil ca telefonul dvs. One UI Core să aibă unele dintre aplicațiile și funcțiile menționate mai jos. Acestea pot varia, de asemenea, în funcție de modelul sau regiunea dvs.

Iată care sunt caracteristicile care lipsesc din One UI Core:

  • Bixby Routines
  • Easy Mode
  • Panouri de margine și Iluminare de margine / Edge Panels & Edge Lighting
  • Lansatorul de jocuri
  • Good Lock
  • Link to Windows
  • Samsung Knox Security
  • Samsung Health
  • Samsung Pay
  • Secure Folder

De ce telefoanele Samsung ieftine au One UI Core

Există o varietate de motive pentru care Samsung elimină unele dintre cele mai bune funcții One UI din One UI Core. Cel mai evident este de a atrage cumpărătorii să cumpere dispozitive Galaxy mai scumpe care rulează One UI. Cu toate acestea, există și alte motive logice pentru care Core nu poate avea aceleași caracteristici.

De exemplu, Core nu poate avea Samsung Knox Security, deoarece aceasta necesită o componentă hardware separată (și costisitoare) în dispozitiv. Punerea acestuia într-un telefon bugetar ar crește prețul și l-ar face redundant.

În mod similar, unele telefoane care rulează Core nu au Samsung Health preinstalat, deoarece fie le lipsesc unii dintre senzorii necesari, fie calitatea acelor senzori nu este la fel de bună pe cât o cere aplicația pentru a furniza informații precise despre sănătate în timp real.

Practic Samsung One UI Core este aceeași interfață pe care o iubești, dar moderată. În afară de funcțiile și aplicațiile enumerate mai sus, există și alte câteva diferențe nuanțate între One UI Core și One UI. De exemplu, unele dispozitive One UI Core au funcții de cameră lipsă și nu afișează o opțiune de a face copii de rezervă ale fișierelor folosind Samsung Cloud și Microsoft OneDrive în aplicația Fișierele mele.