OnePlus 9 Pro cu afișaj AMOLED LTPO produs de Samsung Display

858
OnePlus 9 Pro cu afisaj AMOLED LTPO produs de Samsung
OnePlus 9 Pro cu afișaj AMOLED LTPO produs de Samsung

OnePlus 9 Pro a fost lansat alături de OnePlus 9 pe 23 martie și sunt două telefoane excelente ale producătorului chinez. Dintre cele două smartphone-uri, OnePlus 9 Pro este vedeta incontestabilă cu multe caracteristici și specificații de cel mai înalt nivel. Și prețul este tot la cel mai înalt nivel. OnePlus 9 Pro are un ecran fabricat de Samsung Display.

Display-ul lui OnePlus 9 Pro este unul dintre cele mai bune de pe piață. Este un ecran LTPO cu rata de actualizare adaptivă, între 1 și 120Hz, produs de Samsung Display. Din toate punctele de vedere, luminozitate minimă și maximă de vârf, echilibru de alb și negru de super clasă și reflectivitate redusă, este incredibil. Samsung Display a dat dovada, dacă mai este necesar, că a dus fabricarea ecranelor la nivel de artă.

OnePlus 9 Pro cu ecran LTPO cu rată adaptivă

Ecranul produs de Samsung Display este de tip AMOLED LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), conform PhoneArena. Are o diagonală de 6,78 inch (17,22 centimetri), puțin mai mic decât ecranul aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra de 6,8 inch (17,27 cm). Acest tip de ecran va fi și pe modelele Apple iPhone Pro din seria iPhone 13.

Afișajul LTPO Fluid2 AMOLED aflat pe OnePlus 9 Pro are rezoluția de 1440 x 3216 pixeli, un raport de aspect de 20:9 și o densitate a pixelilor de ~525 ppi. Ecranul consumă cu până la 46% mai puțin consum de energie decât un panou similar non-LTPO cu o rată de reîmprospătare fixă.

OnePlus Technology este un producător chinez de electronice de larg consum. Compania a fost fondată în decembrie 2013 și este în prezent deținută majoritar de Oppo ca unic acționar. Este parte a BBK Electronics, alături de Vivo, Realme și iQOO.

Producătorul OnePlus spune despre o rată de actualizare adaptivă dinamică de 1Hz-120Hz pentru ecran, în funcție de conținutul afișat. Este de departe cea mai adaptabilă rată de reîmprospătare anunțată vreodată pentru un ecran de telefon. Samsung Display numește această frecvență adaptivă, dar adaptabilitatea merge doar de la 10Hz la 120Hz pe Samsung Galaxy S21 Ultra. Oppo a anunțat un record anterior pe Oppo Find X3 Pro, cu o gamă adaptivă de 5Hz-120Hz.

OnePlus spune că rata de reîmprospătare este adaptabilă, în funcție de scenariul în care vă aflați. De asemenea, coboară sub 60Hz, atunci când este necesar. De exemplu, atunci când vă aflați în galeria foto și vă uitați la o imagine statică. De asemenea, scenariul de utilizare până la 1Hz este destul de specific și rar. De cele mai multe ori ecranul va funcționa fie la 60Hz, fie la 120Hz, în funcție de navigare, în interfață, vizionarea videoclipurilor sau aplicații.