Au apărut opțiunile de stocare pentru Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5

292
Au aparut optiunile de stocare pentru Galaxy Z Fold 5 si Z Flip 5
Sursa foto: via sammobile.com

Cele mai recente telefoane emblematice Samsung, Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra sunt deja disponibile la vânzare la nivel global. Încă aflăm noi lucruri despre ele și vom începe să le comparăm cu echivalentele lor de pe piață. Dar, cât de devreme ar fi, așteptăm deja cu nerăbdare următoarele telefoane emblematice Galaxy care vor fi lansate mai târziu în acest an. Este vorba despre Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, la care au apărut opțiunile de stocare.

Seriile pliabile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip au preluat fereastra de lansare ocupată anterior de gama Galaxy Note. Zvonurile despre Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 circulă deja de câteva luni, iar astăzi avem informații exclusive despre opțiunile de stocare ale celor două telefoane. Ca primă constatare, am fi vrut mai mult pentru Flip.

Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5: opțiunile de stocare

După cum v-ați aștepta, Galaxy Z Fold 5 va fi dispozitivul mai bun (și, desigur, mai costisitor) când vine vorba de opțiunile de stocare. În acest moment, potrivit SamMobile, Samsung lucrează la variante de 256, 512 și 1TB pentru Galaxy Z Fold 5. Sunt aceleași opțiuni de stocare  pe care le avem pentru Galaxy Z Fold 4 și Samsung Galaxy S23 Ultra.

Nici opțiunile de stocare pentru Flip 5 nu se vor schimba. Potrivit sursei sus citate, viitorul Flip va veni cu 128, 256 sau 512GB de stocare. La fel ca Galaxy S23, varianta de stocare de 128GB a lui Flip 5 va folosi un cip UFS 3.1. Celelalte modele din seria Galaxy S23 folosesc UFS 4.0. Momentan Samsung nu produce cipuri UFS 4.0 cu stocare mai mică de 256GB, deci aceasta ar fi explicația.

Universal Flash Storage (UFS) este o memorie nevolatilă flash pentru aparate foto digitale, camere video, smarthphone-uri și dispozitive electronice de larg consum. Pe cardurile UFS se poate stoca și sistemul de operare al dispozitivului.

Asta înseamnă că oamenii care cumpără varianta de 128GB a Galaxy Z Flip 5 nu vor vedea o îmbunătățire a vitezei de citire și scriere față de Galaxy Z Flip 4 sau Galaxy Z Flip 3. Dar asta nu ar trebui să afecteze în niciun fel performanța reală. La fel este cazul cu Samsung Galaxy S23, dacă asta este vreo indicație. Cipurile UFS 4.0 au specificații impresionante, dar stocarea UFS 3.1 nu este la acest nivel. Totuși este destul de rapidă pentru utilizare în smartphone-urile emblematice.

Desigur, ar fi bine dacă Samsung ar renunța definitiv la opțiunea de stocare de 128GB de pe smartphone-urile sale emblematice. Sunt informații, mai în șoaptă, că Samsung va face acest lucru începând de anul viitor.