Actualizarea cu Oreo pentru unele Galaxy A, C și J numai în decembrie

1122

Samsung nu se grăbește să lanseze actualizări la o versiune existentă a sistemului de operare Android după ce a apărut o versiune mai nouă. Cel puțin așa este cazul atunci când vine vorba de smartphone-uri și tablete de buget redus. Acest lucru se poate întâmpla și în cazul actualizării cu Android Oreo pentru unele serii de telefoane Galaxy A, Galaxy J și Galaxy C.

Samsung a postat o notificare în aplicația Samsung Members cu un program privind actualizarea cu Oreo. Acest program de actualizare poate diferi în funcție de țară, dar măcar ne dă o idee despre cât ar trebui să mai aștepte unii proprietari de dispozitive Galaxy pentru actualizarea cu Android Oreo.

Această notificare specială poate fi văzută de utilizatorii din India. Așa cum puteți vedea în screenshot-ul prezentat în acest articol, destul de multe dispozitive Samsung mai trebuie să aștepte până în decembrie. Lista cuprinde telefoanele cu buget redus și unele dispozitive din gama mid-range care au avut o lansare limitată în anumite țări. Este vorba de Samsung Galaxy J7 (2017), Galaxy A9 Pro, Galaxy C7 Pro și Galaxy On7 cu versiunile din 2016 și 2018. Tableta Galaxy Tab A (2017) este programată să primească Oreo în octombrie, în timp ce Galaxy J7 Max (un alt telefon care nu este disponibil în toată lumea) va primi actualizarea cu Android Oreo în noiembrie.

După cum notează Samsung, programul de actualizare se poate schimba pe baza „proceselor de dezvoltare și de aprobare„. De aici putem înțelege că acest program nu este bătut în cuie. Deci este posibil ca actualizarea cu Oreo să dureze și mai mult pentru a ajunge la unele dispozitive, în comparație cu timpul necesar predecesorilor atunci când au primit actualizarea cu Android Nougat. De exemplu, Galaxy J7 (2016) a fost actualizat cu Nougat în India la începutul lunii septembrie anul trecut. Aceasta este o diferență de trei luni, ceea ce considerăm că este foarte mult pentru unii utilizatori.

Android Oreo a fost numit în cod intern „Oatmeal Cookie”. La 21 martie 2017, Google a lansat prima previzualizare a lui Android „O”. Android „O” a fost lansat oficial pe 21 august 2017 sub numele „Oreo”, la un eveniment de la Chelsea Market din New York City – o clădire care anterior a găzduit o fabrică Nabisco, unde a fost produs pentru prima dată celebrul biscuit Oreo.

Actualizarea cu Android Oreo din acest an a fost cumva problematică pentru dispozitivelor Galaxy în general. La multe dispozitive a fost nevoie de oprirea actualizării cu Oreo, deoarece au apărut probleme de repornire automată a dispozitivelor. Poate că și de aceea a durat atât de mult în acest an un upgrade major al sistemului de operare.

Este posibil și din cauza numărului extrem de mare de dispozitive Samsung care trebuiau actualizate să fi fost această întârziere. Cu prea multe dispozitive de actualizat și multe dispozitive lansate în ediții limitate, pentru anumite țări sau regiuni, a durat mai mult de cât a estimat inițial Samsung.

În orice caz, dacă dețineți vreunul din telefoanele sau tabletele menționate mai sus ar fi bine să vă amintiți că: răbdarea este o virtute!

SURSĂSamMobile