Originalul Galaxy Fold nu mai primește actualizări de la Samsung

254
Originalul Galaxy Fold nu mai primeste actualizari de la Samsung
Sursa foto: via phonearena.com

În 2019 Samsung a lansat primul telefon pliabil, o premieră în lumea telefoanelor mobile, pe Galaxy Fold. La vremea respectivă, gigantul tehnologic coreean a făcut câteva promisiuni, angajându-se la trei ani de actualizări de software și patru ani de actualizări de securitate. Acum acele angajamente au fost acum onorate, Samsung Galaxy Fold nu mai primește actualizări de niciun fel.

După cum a scris PhoneArena, Samsung a oprit actualizările regulate de securitate pentru Galaxy Fold original. În timp ce majoritatea celorlalte dispozitive Samsung se pregătesc pentru o nouă rundă de actualizări de securitate, Galaxy Fold nu va mai primi nimic.

Dispozitivul a primit ultima actualizare de securitate la începutul anului, ratând și Android 13 cu One UI 5. Această mișcare semnalează încheierea duratei de viață acceptate a dispozitivului. Telefonul a sosit cu Android 9 Pie și își va încheia viața pe Android 12. Următorul în linie care nu va mai primi actualizări este Samsung Galaxy Z Fold 2, lansat în 2020. Nu va primi actualizarea One UI 6, dar este programat pentru actualizări sporadice de securitate până anul viitor.

Originalul Galaxy Fold la capăt de drum cu actualizările

Pentru cei care încă dețin un Fold original, ar putea fi un moment bun să se gândească la o actualizare, Samsung Galaxy Z Fold 5 este deja pe piață de trei luni. Fără cele mai recente actualizări de securitate, dispozitivul dvs. este expus la noile amenințări și la potențiale sughițuri cibernetice.

Fold-ul original, în ciuda rolului său de pionierat în introducerea unui nou factor de formă pe piața smartphone-urilor, a avut parte de provocări. Primii testeri au spus că au avut probleme cu ecranul și balamaua, ceea ce a determinat Samsung să întârzie lansarea dispozitivului pentru a rezolva aceste preocupări. Unele probleme au persistat și după lansare.

Pe unele piețe telefonul pliabil Samsung Galaxy Fold s-a vândut la un preț incredibil. Dacă pe cele mai multe piețe a avut un preț de aproximativ 2.000 de dolari și s-a vândut imediat, în Brazilia a avut un preț de 3.090 de dolari!

În ciuda problemelor sale, Fold-ul original a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea smartphone-urilor pliabile. A arătat că telefoanele pliabile erau un factor de formă viabil. Primul Fold Samsung a deschis calea pentru alți jucători precum Google și OnePlus să intre pe piața pliabilă. Așa au apărut Google Pixel Fold și, respectiv, cel mai recent OnePlus Open.

După debutul pe piala pliabilă cu originalul Fold, Samsung și-a îmbunătățit permanent următoarele iterații. Galaxy Z Fold 5 reprezintă un salt înainte substanțial în comparație cu originalul, oferind nu numai performanțe îmbunătățite, ci și un afișaj și un design mai elegant.