Cum ne-a schimbat pandemia stilul de viață și felul în care interacționăm

556
Cum a schimbat pandemia stilul de viata si felul in care interactionam
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Un studiu realizat de Samsung & Ipsos în Europa arată cum tehnologia ne-a ajutat să rămânem conectați cu ceilalți în timpul pandemiei. Vedem aici, de asemenea, cum această perioadă a transformat modul în care construim și menținem relațiile dintre noi. Pandemia ne-a determinat să ne reorientăm toate activitățile de zi cu zi. În același timp, ne-a determinat să punem și mai multă valoare pe spațiile noastre de locuit, ne-a făcut să ne reevaluăm relațiile și ne-a forțat să ne gândim la felul în care ne conectăm unii cu ceilalți.

Ipsos a intervievat un eșantion total de 10.883 de adulți din Europa. Aceștia au vârste cuprinse între 16 și 75 de ani în UK, Franța, Germania. Au vârsta cuprinsă între 16 și 70 de ani în Belgia, Olanda și Italia; Au vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani în Spania și Suedia; Au vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani în Norvegia și 16-60 în Polonia. Sondajul a fost realizat în 9 țări folosind o metodologie online i:omnibus și o metodologie comparabilă online în Norvegia. Cercetările de teren au fost efectuate în perioada 17-26 noiembrie 2020.

Rezultatele studiului arată care sunt prioritățile noastre atunci când ne referim la tehnologie în comparație cu alte lucruri. Astfel, un sfert dintre europeni ar cheltui o sumă de bani în primul rând pe tehnologie inteligentă. Acest lucru reflectă importanța de a rămâne conectat în aceste momente încă incerte când pandemia nu a trecut. De șase ori mai mulți europeni ar cumpăra mai degrabă articole tehnologice inteligente, comparativ cu cei care ar cumpăra îmbrăcăminte.

Pandemia a schimbat stilul de viață în Europa

Samsung are un istoric lung de inovație în domeniul inteligenței artificiale și roboticii. Compania sud-coreeană are în acest moment șapte centre globale de cercetare în AI pentru a dezvolta noi tehnologii. Aducând AI în produsele sale, Samsung creează noi experiențe în locuință – de la mașini de spălat rufe până la televizoare cu procesoare Quantum AI care pot face upscaling de la conținut HD la rezoluții de 8K.

Pandemia ne-a obligat să regândim felul în care interacționăm cu spațiile de locuit și ne-a schimbat stilul de viață. De asemenea, ne-a făcut să ne gândim mai atent și la felul în care arată acestea, dar și la ceea ce cumpărăm pentru a-l îmbunătăți. Conform studiului, europenii iau în considerare protejarea mediului ca un aspect important în ceea ce privește achiziționarea unui nou electrocasnic. De asemenea, contează și motivele ce țin de practicabilitatea produselor, urmate de cele de eficiență energetică și calitate.

Samsung consideră că un viitor sustenabil necesită investiții pe un spectru larg de domenii. În acest fel Samsung se concentrează pe trei direcții-cheie care pot beneficia în mod special de pe urma inovației tehnologice: sustenabilitate, educație și accesibilitate.

Locuințele au devenit foarte importante în Europa conform Samsung & Ipsos

Studiul mai arată că locuințele noastre au devenit mult mai importante pentru noi și suntem dispuși să cheltuim mai mult, astfel încât locuința să se potrivească cât mai bine cu personalitatea noastră. În acest fel stilul de viață s-a schimbat iremediabil chiar dacă poate nu am observat momentan acest lucru.

Investițiile constante ale Samsung în inovație îi permit companiei să țină pasul cu schimbările rapide. Printre aceste inovații se numără Samsung Bespoke 4-Door Flex – o combina frigorifică foarte ușor de personalizat. Această gamă Samsung include mai multe elemente cum ar fi, combină frigorifică, frigider și congelator cu o ușă și oferă posibilitatea de modularizare, adică pot fi alăturate 2 sau 3 produse, în funcție de nevoile clientului.

Samsung a lansat și SmartThings Cooking, un nou serviciu creat pentru a oferi o călătorie culinară specială. Un planificator de mese automat amplificat de Whisk’s Food AI recomandă mesele pentru întreaga săptămână și face listele de shopping cu ingredientele necesare. Pregătirea meselor se poate gestiona cu o singură unitate de control asupra modurilor de gătit, a temperaturilor și a setărilor de timp, dar și monitoriza întregul proces dintr-o singură privire.

Dincolo de felul în care interacționăm cu spațiile de locuit, pandemia ne-a afectat vizibil relațiile. Totul s-a schimbat, obiceiurile familiale și modul în care ne conectăm în general cu oamenii. Nu știm dacă lucrurile vor reveni la vechiul lor model odată ce COVID-19 a trecut. Este posibil ca multe dintre aceste schimbări să rămână o caracteristică permanentă a vieții noastre.

De asemenea, tehnologia care ne-a adus stilul de viață a dus și la construirea de relații mai profunde. Am devenit mai conectați cu oamenii din jurul nostru și chiar am reluat legăturile cu prietenii mai vechi. Socializarea prin intermediul apelurilor video va continua și după pandemie.