Una dintre cele mai utilizate parole în 2021 a fost… Samsung!

355
Samsung Parole
Sursa foto: sammobile.com

Un studiu recent realizat de compania de soluții de gestionare a parolelor Nordpass a stabilit că Samsung, sau mai degrabă „samsung” cu un „s” mic, se numără printre cele mai frecvent utilizate parole în cel puțin 30 de țări. Acest lucru pune în pericol securitatea a milioane de utilizatori din întreaga lume și nu numai a celor care utilizează un smartphone Galaxy.

Folosirea numelui mărcii tale preferate de smartphone/TV/electrocasnice, adică Samsung, ca parolă nu este cea mai gravă problemă, dar această tendință a crescut în popularitate în ultimii ani. Parola „samsung” folosită pe telefoane/tablete sau alte dispozitive s-a clasat pe locul 198 ca popularitate în anul 2019. Apoi a continuat să fie tot mai mult folosită în următorii ani. A ajuns pe locul 189 în 2020 și pe locul 78 în 2021! Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune telefoane Galaxy disponibile pe piață în acest moment!

Parola „samsung” a fost printre cele mai utilizate în 2021

Cea mai folosită parolă este „parola”, care ar fi fost aleasă de aproape 5 milioane de utilizatori. Alte parole utilizate frecvent sunt „123456”, „123456789” și „oaspete”. În ceea ce privește „samsung”, se dovedește că nu este singura parolă bazată pe marcă adoptată de nenumărați utilizatori online. Alte mărci, cum ar fi Tiffany, Nike și Adidas, sunt, de asemenea, populare. S-a descoperit că unii pasionați de mașini folosesc parole precum „kia” și „mini”, potrivit SamMobile.

Sam Mobile este un site olandez fondat în 2011. Este unul dintre cele mai importante site-uri din lume care publică știri despre produsele Samsung. Publică recenzii și comparații între telefoanele mobile și între alte dispozitive Samsung.

Parolele din 7 cifre precum „samsung” pot fi decriptate în 7 secunde. Indiferent dacă oamenii folosesc „Samsung” cu litere mari sau mici, ca parolă, nu este o schimbare pentru securitate. Potrivit Nordpass, o parolă simplă și previzibilă poate fi decriptată în mai puțin de 1 secundă. În timp ce combinarea literelor mici și majuscule cu cifre poate avea, de asemenea, rezultate diferite. O parolă din 7 cifre care combină toate aceste elemente poate dura aproximativ 7 secunde pentru a fi decriptată. În același timp, o parolă din 8 cifre durează aproximativ 7 minute.

Firma de cercetare a descoperit că, deoarece sunt scurte și constau doar din cifre sau litere fără caractere mari, majoritatea parolelor utilizate în mod obișnuit pot fi decriptate în mai puțin de o secundă.

Morala poveștii este că nu ar trebui să folosiți „Samsung” sau „samsung” ca parole. Acest lucru este valabil atunci când creați un cont nou, fie că este un cont de membru sau nu. Mulți utilizatori au considerat că folosind acest nume ar putea fi o idee înțeleaptă. Dar, folosirea acestei parole s-a dovedit a fi foarte ușor de decriptat și de spart.