Parteneriat Samsung și Mastercard pentru programul Wallet Express

242
Parteneriat Samsung si Mastercard pentru programul Digital Wallet
Sursa foto: via pymnts.com

Companiile Samsung și Mastercard au încheiat un parteneriat pentru un nou program numit Wallet Express în Regatul Unit. Această colaborare își propune să ofere băncilor și emitenților de carduri o modalitate eficientă de a-și extinde oferta de portofel digital, oferind consumatorilor din Marea Britanie și mai multe opțiuni de a efectua plăți în mod convenabil și în siguranță.

Prin încorporarea Wallet Express în serviciile lor, emitenții pot oferi clienților lor Samsung Wallet, care permite diverse metode de plată, inclusiv utilizarea dispozitivelor portabile Galaxy, potrivit Pymnts. Plata cu un Galaxy Watch, de exemplu, îmbunătățește experiența de cumpărături în magazin, oferind o mai mare viteză și confort.

„Suntem mândri că Samsung se alătură programului nostru Wallet Express, care oferă consumatorilor o gamă largă de opțiuni”. A declarat Valerie Nowak, vicepreședinte executiv pentru produse și inovare la Mastercard Europe. „Wallet Express integrează perfect Samsung Wallet în experiența lor bancară. În acest fel permite flexibilitate pentru a decide modul în care consumatorii efectuează plăți folosind dispozitivele mobile și portabile Galaxy.”

Samsung Wallet, lansat anul trecut, combină experiența de plată mobilă a Samsung Pay și Samsung Pass într-un portofel digital complet. Un portofel digital este un portofel virtual care permite utilizatorilor să stocheze informații de plată și să efectueze tranzacții sigure. Cu acesta, utilizatorii își pot organiza parolele digitale, bilete de îmbarcare, cărți de identitate și multe altele într-o platformă sigură și ușor de utilizat.

„Milioane de oameni aleg deja Samsung Wallet. Noul parteneriat va oferi mai multor persoane posibilitatea de a utiliza serviciul Samsung Pay sigur și securizat pe dispozitivul lor Galaxy”, a declarat Teg Dosanjh, vicepreședintele Samsung Electronics Europa, în comunicatul emis în urma înțelegreii.

MasterCard Incorporated este o corporație multinațională de servicii financiare. A fost fondată în 1979 și are sediul în în Purchase, New York, SUA. A avut un venit net de 9,93 miliarde USD (2022) și 29.900 de angajați la nivel global.

Utilizarea portofelelor digitale pentru plățile în magazin și pentru plățile online este în creștere în rândul consumatorilor din UK. Pe baza succesului Wallet Express, Mastercard intenționează să lanseze încă două iterații ale programului în 2024 în Europa.

Un număr tot mai mare de consumatori plătesc cu portofele digitale. Consumatorii scot mai des smartphone-ul la casă pentru a folosi un portofel digital, această metodă de plată reprezentând o pondere mai mare a cheltuielilor online decât a cheltuielilor din magazine.