Patch-ul de securitate din aprilie ajunge la Note 10 Lite și Galaxy Fold

341
Patch-ul de securitate din aprilie ajunge la GalaxyNote 10 Lite si Galaxy Fold
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a lansat o nouă actualizare de software pentru telefoanele Galaxy Fold și Galaxy Note 10 Lite. Ambele modele au început să primească actualizarea de securitate din aprilie 2022 pe mai multe piețe. Ambele smartphone-uri au ceva vechime, dar sunt încă eligible pentru actualizări de securitate.

Actualizarea la Galaxy Fold LTE și Galaxy Note10 Lite rezolvă peste 80 de vulnerabilități. Majoritatea acestor vulnerabilități au fost găsite în versiunea Android a Google, potrivit SamMobile. Dar, pe lângă acestea avem și 33 de articole Samsung Vulnerabilities and Exposures (SVE). SVE sunt probleme de securitate care afectează doar smartphone-urile și tabletele companiei sud-coreene. Actualizarea poate include, de asemenea, unele remedieri generale de erori și îmbunătățiri ale stabilității dispozitivului.

Galaxy Note 10 Lite și Galaxy Fold primesc actualizarea din aprilie

Cea mai recentă actualizare de software pentru Galaxy Fold original (SM-F900F) are versiunea de firmware F900FXXS6HVC8. În momentul în care scriem acest articol actualizarea este lansată în Columbia, Franța și Panama. Pentru Samsung Galaxy Note 10 Lite, actualizarea a fost lansată în Franța cu versiunea de firmware N770FXXU8GVD5.

Printre problemele reparate de această actualizare se află și vulnerabilitatea Dirty Pipe care a afectat smartphone-urile din seria Galaxy S22. Aceasta a permis unui atacator de la distanță să preia controlul deplin asupra telefonului dvs. obținând acces la acesta la nivel de sistem. Unul dintre SVE-urile corectate permitea, de asemenea, executarea codului de la distanţă.

O versiune a lui Galaxy Fold (Samsung W20 5G ) a fost lansată exclusiv pentru China Telecom. Avea procesorul Snapdragon 855+ și a fost disponibil în două culori (Space Silver și Cosmos Black). În Brazilia Galaxy Fold s-a vândut cu 3.090 USD!

Nici Galaxy Note 10 Lite, nici Galaxy Fold nu primesc funcții noi cu această actualizare. Au preluat recent actualizarea One UI 4.1 cu tone de bunătăți. Cel mai recent pachet software se referă doar la remedieri de securitate și, eventual, unele îmbunătățiri ale stabilității sistemului.

Dacă utilizați oricare dintre aceste două telefoane trebuie să primiți o notificare. Dacă nu ați primit-o încă va ajunge în scurt timp. De asemenea, puteți verifica manual dacă a ajuns navigând la Setări -> Actualizare software și, dacă este acolo, atingeți Descărcare și instalare.