Patch-ul de securitate din mai 2020 la seria S10, Z Flip și Galaxy A50

834
Sursa Foto: via xda-developers.com

Compania Google a lansat ieri patch-urile de securitate din mai 2020. Samsung a lansat deja patch-urile pentru această lună la seria Galaxy S20, Galaxy Fold și Galaxy Note 10. Acum compania a mai adăugat alte trei dispozitive la această listă, pliabilul Galaxy Z Flip și seria Galaxy S10 primesc și ele cele mai noi actualizări de securitate. Cu toate acestea, includerea lui Samsung Galaxy A50 de gamă medie este cea mai interesantă.

Pentru toate aceste smartphone-uri premium de la Samsung era normal apariția la începutul lunii a actualizării de securitate. Aceasta este politica gigantului tech, telefoanele sale high-end primesc primele patch-urile de securitate, atât de la Samsung cât și de la Google. Surprinde apariția telefonului mid-range Galaxy A50, chiar dacă acesta a fost vedeta anului 2019 în privința vânzărilor companiei.

Galaxy Z Flip și seria Galaxy S10 actualizate pentru un nivel crescut de securitate

Samsung Galaxy Z Flip. În primul rând, avem Z Flip, unul dintre puținele dispozitive Samsung livrat cu One UI 2.1 din fabrică. Cea mai nouă versiune de software, F700FXXS1ATD9, este destinată variantei globale (cu numărul de model SM-F700F). Actualizarea în sine nu aduce funcții noi, cu excepția unui nivel actualizat de securitate Android. Distribuția acestei actualizări prin OTA (Over-the-air) este disponibilă în prezent în mai multe țări europene. În orice moment poate ajunge și în România.

Samsung Galaxy S10. Actualizarea pentru seria Galaxy S10 are versiunea de software G97xFXXS5CTD1. De fapt, varianta 5G (numărul model SM-G977B) a lui Galaxy S10 a primit deja patch-urile de securitate din mai 2020 prin intermediul versiunii de software G977BXXS4CTD1. În afară de creșterea nivelului de corecție de securitate, Samsung a adus și unele îmbunătățiri și o mai mare stabilitate acestor modele.

După ce o actualizare de securitate nouă a fost instalată nu veți vedea absolut nicio diferență în funcționalitatea telefonului. Nu o observați, deoarece ea rezolvă probleme sau corectează unele erori, adesea foarte mici, în securitatea dispozitivului, de care hackerii pot profita.

Samsung Galaxy A50. În sfârșit, avem pe Galaxy A50, care a primit recent actualizarea la Android 10. În ciuda faptului că este un telefon mid-range, Galaxy A50 primește actualizări lunare de securitate. Acest lucru înseamnă trebuie să primească patch-urile din mai 2020 și din următoarele luni, înaintea oricărui alt dispozitiv din gama sa de preț. În momentul preluării acestei informații, varianta SM-A505FN primește actualizarea cu versiunea de software A505FNXXS4BTCA în toată Europa.

Ca întotdeauna, actualizările sunt difuzate prin OTA și în loturi. Unele smartphone-uri vor primi mai repede aceste actualizări de securitate lunare, altele puțin mai târziu. Este în funcție de operatorii de telefonie mobilă. Telefoanele care nu sunt blocate în rețea vor fi primele actualizate.