Patent Samsung pentru un smartphone Galaxy al viitorului

981

Dacă există o anumită tendință în piața smartphone-urilor la care Samsung nu participă, atunci aceasta este modelul cu breton, notch-ul aflat în partea de sus a ecranului pe mai multe telefoane. Deși producătorul sud-coreean a depus diverse brevete cu un astfel de design, niciun smartphone Samsung Galaxy nu a fost încă lansat și probabil nici nu va fi, cu acest controversat „breton”.

Un nou brevet recent publicat arată că Samsung are un plan diferit. Brevetul prezintă un design smartphone cu o „bărbie” minimă, marginea din partea inferioară a ecranului și o margine foarte subțire în partea de sus. Se pare chiar că un al doilea afișaj este plasat în partea din spate a acestui smartphone.

Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite – USPTO a publicat un brevet de invenție de la Samsung Electronics în data 19 iunie 2018, prin care gigantul high-tech solicitând protecție pentru un design de smartphone futurist. În brevetul care a fost depus anul trecut în luna septembrie, designul unui smartphone este arătat cu un raport extrem de mare ecran/corp, unde aproape nu mai putem vorbi de corp, tot ce vedem este mai mult ecran.

Designul futurist nu este vizibil numai pe partea frontală a dispozitivului. Un al doilea afișaj poate fi găsit în spatele smartphone-ului. Cel puțin, așa se pare. Brevetul nu prezintă o descriere a design-ului, astfel încât acest lucru nu poate fi spus momentan cu certitudine. În ilustrație, acest spațiu delimitat este trecut ca afișaj. Prin urmare, este posibil ca această parte să fie utilizată pentru altceva decât pentru un afișaj. Cu toate acestea, partea frontală a dispozitivului arată că Samsung lucrează la un smartphone Galaxy cu un raport mai mare între ecran și corp, decât oricând. Mai mult decât atât, este de remarcat faptul că nu există nici un scaner de amprente prezent, nici în față, nici în spate.

În 19 iunie 2018, USPTO a emis patentul cu numărul 10.000.000 lui Joseph Marron pentru inventarea unui sistem LADAR pentru a îmbunătăți detectarea și măsurarea laserului. A fost semnat de președintele Donald Trump în cadrul unei ceremonii speciale la Biroul Oval.

Acesta este designul viitorului ce îl vom vedea pe smartphone-urile Samsung Galaxy. Marginile laterale și inferioare aproape că nu mai există, iar marginea superioară este redusă foarte mult ca grosime. În această aproape inexistentă margine superioară există încă un spațiu pentru un minuscul difuzor și o cameră frontală.

Proiectul pentru care se solicită brevet de invenție este asemănător cu seria Note a companiei Samsung. Nu vom vedea acest brevet pe Galaxy Note 9, acesta probabil că nu va aduce mari surprize. Design-ul lui Note 9 se va baza pe predecesorul său, Galaxy Note 8 și va împrumuta din caracteristicile lui Galaxy S9+.

Designul arătat în brevet ar fi un pas logic pentru compania sud-coreeană. Samsung Galaxy S9 avea muchii mai subțiri decât Galaxy S8, dar designul a rămas destul de similar. Pentru a păstra inovația și a rămâne atractivă în ochii consumatorilor, Samsung trebuie să reducă și mai mult marginile și suntem convinși că Samsung va veni cu ceva revoluționar.

Gigantul sud-coreean continuă însă să parieze puternic pe conceptul Infinity Display și noul brevet apărut acum pare să descrie modul în care designul companiei Samsung va evolua în viitor. Următorul smartphone inteligent Samsung ar putea fi doar gigantic ecran.

SURSĂMobielkopen