Funcția Pause USB Power Delivery pe seria Galaxy S23

309
Functia Pause USB Power Delivery pe seria Galaxy S23
Sursa foto: via phonearena.com

Seria Galaxy S23 continuă să surprindă și să impresioneze pe măsură ce este testată de tot mai mulți recenzori. Recent a ieșit la iveală o nouă funcție dedicată jucătorilor hardcore de pe mobil. Cea mai recentă serie emblematică Samsung are la bord ceva numit Pause USB Power Delivery.

Această caracteristică le permite proprietarilor de Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra să conecteze un încărcător pentru a alimenta direct procesorul dispozitivului în loc de baterie. Funcția Samsung Pause USB Power Delivery este mai frecvent întâlnită la telefoanele de gaming, de exemplu Asus ROG Phone 6 Pro. Se pare că Samsung a decis să o includă în seria Galaxy S23, astfel telefoanele devenind și mai apetisante pentru cumpărători.

Samsung Pause USB Power Delivery ce este și ce face?

Mai simplu, când funcția este activată, conectarea unui încărcător la telefon va ocoli încărcarea bateriei furnizând direct energie procesorului. O excepție este aici, acest lucru nu este posibil dacă bateria telefonului are o încărcare de 20% sau mai mică. Cu Pause USB Power Delivery utilizatorii au mai multe beneficii. Pentru început, bateria telefonului produce mult mai puțină căldură. De obicei când se joacă intens pe Galaxy S23 Ultra bateria se încălzește pe măsură ce furnizează putere procesorului. Mulți jucători, totuși, au telefonul conectat în timpul jocului, ceea ce produce și mai multă căldură pe măsură ce bateria este încărcată și utilizată simultan.

USB Power Delivery este un standard comun de încărcare rapidă care poate fi implementat în toate gadgeturile alimentate prin USB. A fost lansat în 2012. Power Delivery acceptă până la 240W putere de încărcare, chiar și tensiuni configurabile.

Evitând nevoia de a trece prin baterie, caracteristica „Pause USB Power Delivery – Întrerupeți livrarea energiei USB” ajută la menținerea rece a dispozitivului. Acest lucru, la rândul său, ajută procesorul să-și mențină mai ușor temperatura și, prin urmare, să funcționeze mai bine. Potrivit PhoneArena, funcția se găsește în meniul Game Booster de la Samsung și va opri reîncărcarea bateriei atunci când este activată.

Ideea este că această caracteristică îi permite lui Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ și Galaxy S23 să consume energie direct din încărcător, ocolind complet bateria. Game Booster reduce consumul de energie al telefonului de la 17W la doar 6W. Și ar trebui să funcționeze pe orice încărcător USB Power Delivery.

Noua funcție protejează bateria rezultând o durabilitate mai mare a acesteia 

Un mare avantaj al acestui lucru este că această abordare protejează sănătatea generală a bateriei. Capacitatea unei baterii scade cu fiecare încărcare și descărcare. Așa că trebuie să treacă cât mai puțin prin acest proces. În acest fel va dura mai mult în viitor, înainte de a fi nevoie să fie schimbată.

În timp ce jucătorii sunt evident cei mai avantajați de Pause USB Power Delivery, asta nu înseamnă că sunt singurii. Dacă aveți tendința de a face mai multe sarcini pe telefon sau lucrați cu aplicații de productivitate care solicită tot sistemul, nu este o idee rea să folosiți și această funcție.

Vestea bună este că Samsung nu pare să fi limitat acest lucru la un sau cablu specific de alimentare. Singura cerință este că acceptă Power Delivery (PD), ceea ce majoritatea încărcătoarelor din zilele noastre o fac deja.