Samsung Pay Touch transformă telefonul Galaxy într-un terminal PoS

1383
Sursa Foto: via Google Play

Samsung a lansat în mod liniștit aplicația Samsung Pay Touch pentru a viza companiile mai mici din Canada. Aplicația transformă smartphone-urile Galaxy compatibile în terminale PoS care pot accepta plăți fără contact de la clienți. Până în prezent, Samsung Pay s-a limitat doar la clienții care efectuează plăți prin intermediul smartphone-urilor și smartwatch-urilor Galaxy.

După ce putem plăti prin mobil, următorul pas ar trebui să fie capacitatea de a primi plăți prin intermediul telefonului mobil. Acest lucru este semi-posibil de ceva timp. Acum, Samsung a oferă astfel de servicii, lansând Samsung Pay Touch. Cel mai mare avantaj al aplicației Samsung Pay Touch este că nu necesită hardware suplimentar pentru a fi configurat. Atâta timp cât aveți un smartphone Galaxy compatibil, puteți descărca aplicația și completa înregistrarea pentru a începe să o utilizați imediat.

Mai multe smartphone-uri high-end compatibile cu Samsung Pay Touch

Momentan aplicația poate fi folosită cu Samsung Galaxy S8 și S8+, Galaxy S9 și Galaxy S9+, Galaxy S10e, S10 și Galaxy S10+. De asemenea, Samsung Pay Touch poate fi folosită cu Samsung Galaxy Note 8 și Note 9. Presupunem și este aproape sigur că viitoarea serie Galaxy Note 10 se va alătura listei după ce va fi disponibilă. Gigantul tech nu a anunțat dacă și când această aplicație Samsung va fi disponibilă și pentru alte dispozitive.

Serviciul nu este gratuit. Achizițiile cu carduri de credit sunt percepute cu 2,6% pe tranzacție, în timp ce cardurile de debit suportă 0,10 USD per tranzacție. Transferurile nu sunt imediate, pot dura până la 48 de ore. Există o limită de până la 100 USD pentru tranzacții, ceea ce este puțin dezamăgitor. Soluția Samsung Pay Touch vine cu o listă lungă de caracteristici care pot rivaliza cu sistemele PoS dedicate acestui scop.

PoS – Point of Sale sau punct de vânzare. În 1973, IBM a lansat sistemul PoS care era, în esență, un computer utilizat ca un controler de magazin care putea controla până la 128 de sortimente aflate în vânzare. Acest sistem a fost prima utilizare comercială a tehnologiei client-server, o comunicație peer-to-peer în rețeaua locală și inițializarea de plată la distanță.

Samsung pare să fi lansat această aplicație în mai, dar a trecut neobservată de presă. Aplicația și-a făcut debutul în Galaxy Store, dar în cele din urmă și-a făcut drum și către Google Play Store. Listarea în Play Store are doar 1.000 de descărcări și comentariile câtorva utilizatori care se plâng de probleme de înregistrare. Aplicația Samsung Pay Touch pare să nu fie disponibilă în afara Canadei. Până în acest moment Samsung nu a anunțat dacă va fi extinsă și în alte țări.