Pfizer și Samsung Biologics colaborează pentru producția de vaccinuri

188
Pfizer si Samsung Biologics colaboreaza
Sursa foto: via fiercepharma.com

În urmă cu doi ani, compania Moderna (Marea Britanie) a angajat Samsung Biologics să producă vaccinuri împotriva COVID-19. Acum, Samsung a semnat un acord de 183 de milioane de dolari cu Pfizer (Statele Unite), dar nu este foarte clar ce va produce subsidiara gigantului high-tech sud-coreean. Probabil în perioada următoare vom afla mai multe despre contractual dintre Pfizer și Samsung Biologics.

La doi ani după ce Samsung Biologics a semnat pentru a produce vaccinuri COVID-19 pentru Moderna, compania coreeană a încheiat un acord cu celălalt mare producător de vaccinuri mRNA (messenger ribonucleic acid) din lume, Pfizer. Ceea ce nu este clar, însă, este dacă Samsung va face vaccinuri anti COVID sau alt tip de vaccinuri pentru Pfizer.

Colaborare Pfizer și Samsung Biologics pentru vaccinuri

Potrivit Fiercepharma, Samsung a dezvăluit unele date despre această viitoare colaborare într-un dosar de reglementare. Valoarea contractului dintre Pfizer și Samsung Biologics este de 241 de miliarde woni (183 de milioane de dolari). Noul contract între cele două companii se va derula până în 2029.

Companiile listate la bursa din Coreea sunt obligate să declare contractele care depășesc 5% din vânzările lor din anul precedent. Această tranzacție valorează 15% din veniturile de 1,57 trilioane de woni (1,2 miliarde de dolari) ale Samsung din anul fiscal 2021.

Pfizer a fost fondată în 1849 de către Charles Pfizer și Charles F. Erhart, imigranți germani, stabiliți în Brooklyn, New York. Pfizer a avut un venit net în 2022 de 31,37 miliarde de dolari. Compania are ~83.000 de angajați la nivel global.

Este prima dată când cele două companii se asociază pentru producția de medicamente. În 2021, companiile au negat o informație conform căruia Samsung ar produce injecții COVID-19 pentru Pfizer. Niciuna dintre cele două companii nu a făcut comentarii despre ce presupune acest contract și nici nu au dat alte informații.

Pfizer devine a șaptea companie biofarmaceutică din top 10 mondial care este partener cu Samsung Biologics. În urmă cu cinci luni, Samsung a încheiat un acord de 296 de milioane de dolari cu GSK, contract care ulterior a fost prelungit. Din nou, nu au fost furnizate detalii cu privire la ceea ce ar produce Samsung Biologics pentru compania Pfizer.