Piața globală a vânzărilor de telefoane condusă de Apple și Samsung

294
Piata globală a vanzarilor de telefoane condusa autoritar de Apple si Samsung
Sursă foto: PhonAndroid

Apple și Samsung continuă să conducă autoritar piața globală a vânzărilor de smartphone-uri. Cele două companii sunt responsabile pentru primele zece cele mai bine vândute telefoane din lume în trimestrul doi din 2023. Deși cu siguranță nu este șocant acest lucru, rămâne o realizare incredibilă, precum și un eveniment destul de neobișnuit.

Deloc surprinzător, Apple și Samsung sunt în fruntea vânzărilor de smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2023, potrivit PhonAndroid. Compania Apple a ocupat primele 4 locuri în clasament cu modelele iPhone 14 și iPhone 13. Între timp, compania Samsung a ocupat următoarele șase locuri, aproape exclusiv cu modele din gama medie.

De câteva luni, piața smartphone-urilor merge foarte prost. Vânzările continuă să scadă la toți producătorii, în special din cauza inflației și a scăderii generale a puterii de cumpărare. Dar, din moment ce toți producătorii se confruntă cu această scădere a activității, asta înseamnă că cei doi regi incontestabili ai sectorului își păstrează locul. De fapt, în al doilea trimestru al anului 2023, Apple și Samsung domină în mare măsură concurența.

Apple și Samsung nu au rivali pe piața vânzărilor de telefoane mobile

Calitatea Apple a reușit să eclipseze cantitatea Samsung. Nu este o mare noutate, acest lucru s-a mai întâmplat în trecut. Dar cu siguranță nu în fiecare trimestru vezi un astfel de Top 10. Nu este vorba despre unul, două modele diferite de iPhone și, cu siguranță, este la fel de neobișnuit ca modele Apple să fie urmate de șase telefoane Samsung în primele zece.

Sursă foto: Counterpoint Research

Potrivit Counterpoint Research, cele mai bine vândute 10 smartphone-uri din lume în Q2 2023 vin din SUA și Coreea. Podiumul este ocupat în întregime de iPhone 14, modelul standard pe primul loc, urmat de variantele Apple iPhone 14 Pro și Apple iPhone 14 Pro Max. Locul al patrulea, între timp, este ocupat de iPhone 13 standard. În cele din urmă, restul topului 10 este dominat de Samsung, datorită smartphone-urilor sale de gamă medie.

America de Sud avea la 1 octombrie 2023 o populație de ~440.602.460 locuitori. Aici se află cea mai mare cascadă din lume, cascada Angel; cel mai mare râu (ca volum), Amazon; cel mai lung lanț muntos, Anzii și cel mai arid loc, deșertul Atacama.

Locul cinci este ocupat de Galaxy A14, urmat de Galaxy A54 și apoi de Samsung Galaxy A14 5G. Singurul smartphone premium Samsung din clasament, și anume Galaxy S23 Ultra, se află pe locul 8, datorită popularității seriei în Europa și America de Nord. Dar Asia și America de Sud sunt cele care poartă piața pe umerii lor, cu 60% din vânzări în acest clasament. În timp ce cele două continente au optat anterior mai ales pentru gama medie Samsung, iPhone-ul se infiltrează acolo tot mai mult în fiecare an.