Piața globală smartphone scade cu 6% în Q3 2021, Samsung tot pe primul loc

352
Piata globala smartphone scade in Q3 2021 Samsung tot pe primul loc
Sursa Foto: canalys.com

În trimestrul trei din 2021, livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 6%, conform companiei de studiu de piață Canalys. Chiar și așa compania Samsung a rămas pe primul loc. Scăderea a venit pe fondul penuriei globale de componente. În această situație producătorii de cip-seturi au crescut prețurile pentru a descuraja supra-comenzile, în încercarea de a reduce decalajul dintre cerere și ofertă. Dar, conform Canalys, lipsa cipurilor va continua până în 2022.

Samsung a fost principalul furnizor mondial de smartphone-uri și în Q3 2021 cu o cotă de 23%. Apple a ocupat locul doi cu o cotă de 15%, Canalylis a specificat că acest lucru se datorează cererii puternice pentru seria iPhone 13. Xiaomi are o cotă de 14% și este pe locul al treilea. Vivo și Oppo au fost pe locurile patru și cinci cu o cotă de 10% fiecare.

Samsung pe primul loc în Q3 2021 la livrările de smartphone-uri

Industria smartphone-urilor se străduiește să maximizeze producția de dispozitive cât mai bine posibil. În ceea ce privește oferta, producătorii de cip-seturi cresc prețurile pentru a descuraja supra-comanda, în încercarea de a reduce decalajul dintre cerere și ofertă. Dar, în ciuda acestui fapt, lipsa cip-urilor va fi simțită până în 2022”. A spus Ben Stanton, analist la Canalys.

Producătorii de telefoane trebuie să implementeze modificări de ultimă oră în specificațiile dispozitivului și cantitățile produse. De asemenea, producătorii de telefoane fac totul pentru a reduce sau a păstra prețurile la un nivel cât mai mic. Am văzut acest lucru recent la Samsung cu ultimele sale telefoane pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Chiar și la începutul anului, cu seria Galaxy S21, prețurile au fost la nivelul de anul trecut sau chiar mai mici.

Canalys este o companie de studiu de piață fondată în 1998. Are sediul în Singapore și filiale în Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud. Este lider mondial în analiza de piața, cu un focus pe zone cum ar fi telefoanele.

Livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 6% în al treilea trimestru din 2021 față de Q3 2020. Cauza este penuria globală de cipuri cu semiconductori și creșterea prețurilor acestora, conform companiei de consultanța tehnologică Canalys.

Datele preliminare estimate de Canalys pe trimestrul trei din 2021:

 Trimestrul trei 2021Trimestrul trei 2020
Samsung23%23%
Apple15%12%
Xiaomi14%14%
Vivo10%9%
Oppo10%9%

Canalys a specificat că datele finale pot suferi ușoare modificări prin rotunjire și faptul că OnePlus a fost inclus la vânzările Oppo.