Acasă Stiri Piața telefoanelor pliabile va ajunge la 63 milioane de bucăți în 2022

Piața telefoanelor pliabile va ajunge la 63 milioane de bucăți în 2022

Piața globală a telefoanelor pliabile se așteaptă să crească la 63 milioane de unități în 2022. Aceasta va genera venituri de 8,9 miliarde de dolari, potrivit unei firme de cercetare din SUA. Dar există îndoieli dacă consumatorii sunt dispuși să plătească prețuri ridicate pentru aceste smartphone-uri pliabile. Creșterea vânzărilor pentru acestea ar duce la un regres pe piața telefoanelor inteligente clasice la nivel global.

Conform The Korea Herald, experți și consultanți din domeniul telefoniei mobile au prognozat într-un studiu că piața telefoanelor pliabile se așteaptă să ajungă la 3,1 milioane de unități în 2019. Samsung Electronics și compania chineză Huawei lansând astfel de dispozitive în primul trimestru al anului viitor.

După anul 2019, se preconizează că piața se va accelera pe măsură ce costurile și prețurile vor scădea. Vor fi disponibile tot mai multe și va spori concurența, permițând afișajelor pliabile să se extindă  la tablete, laptopuri și alte segmente de piață„, se arată în acest studiu.

Samsung și mai multe companii sunt entuziasmați de această piață

Display Supply Chain Consultants (DSCC) a prezis că piața de afișare pliabilă pentru toate aplicațiile ar crește până la 63 milioane de unități până în 2022. În ceea ce privește veniturile, se va ajunge la 8,9 miliarde de dolari în 2022.

Ne-am întâlnit cu mai multe branduri și furnizori de astfel de afișaje și majoritatea sunt destul de entuziasmați de perspectivele pe termen lung ale afișajelor pliabile„, a declarat directorul DSCC Ross Young. El a adăugat că firmele speră că forma inovatoare și capacitatea de a încorpora afișaje mai mari în forme mai mici vor crește prețurile medii de vânzare și veniturile.

DSCC este o companie de cercetare de piață cu sediul în Austin, Texas. Pe lângă oferirea de studii și informații privind tendințele pieței și ale tehnologiei, oferă servicii de consultanță în industria afișajului. Compania are birouri în mai multe orașe din SUA, precum și în Japonia, Coreea și China.

Un telefon pliabil este un dispozitiv care poate fi folosit ca un smartphone normal când este îndoit și ca tabletă atunci când este nepliat. Dezvoltarea noului dispozitiv nu este o opțiune, ci un „must” pentru unele companii de tehnologie care încearcă să realizeze un progres în mijlocul creșterii lente a vânzărilor de telefoane. Consumatorii nu au fost foarte entuziasmați față de cele mai recente tehnologii legate de securitate, aparate foto și ecrane pliabile.

Rata de creștere a pieței globale de smartphone-uri în termeni de vânzări a scăzut la 1,3% anul trecut, de la 12,2% în 2015, potrivit Strategy Analytics. Este de așteptat să scadă la 0,5% în acest an. În ciuda lansării mult așteptate, producătorii au întârziat lansările din cauza incertitudinilor legate de faptul dacă dispozitivele pliabile vor atrage consumatorii, având în vedere prețurile ridicate preconizate.

Dezvoltarea lui Galaxy X se apropie de final

Producătorii de telefoane inteligente au deja tehnologii pentru a produce telefoane pliabile. Au întârziat produsul deoarece au îndoieli asupra impactului la consumatori„. A declarat Kim Jang-ryeol, șeful Centrului de Cercetare pentru Investiții Golden Bridge.

Pentru a atrage consumatorii, vor avea nevoie de aplicații extraordinare. În caz contrar, nu vor exista mulți clienți dispuși să plătească pentru aceste dispozitive mai scumpe„, a continuat Kim.

Prețurile telefoanelor pliabile sunt de așteptat să fie de peste 2.000 de dolari. Semnificativ mai mare decât smartphone-urile premium curente care se ridică la aproximativ 1.000 – 1.500 de dolari. Vă reamintim că CEO-ul Samsung Mobile DJ Koh, a spus recent că dezvoltarea telefonului Samsung Galaxy X/F este aproape finalizată.

Stiri

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...

Samsung a lansat noile monitoare de jocuri Odyssey 2021

Samsung a anunțat că gama de monitorizare Odyssey 2021 va fi disponibilă la nivel global începând cu 21 iunie 2021. Noua gamă...

Procesorul Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 va fi anunțat în iulie

Știm că Samsung lucrează la proiectul unui procesor cu grafică AMD RDNA 2 și acum sunt informații că este în lucru. GPU...

Samsung a început să lucreze pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Google a prezentat prima versiune beta a Android 12 în luna mai în timpul conferinței Google I / O. Recent gigantul de...

Opțiune de stocare de 512GB pentru Samsung Galaxy Z Fold 3

Până în prezent, nu existau dovezi concrete despre un model Samsung Galaxy Z Fold 3 cu 512GB stocare. Majoritatea informaților spuneau că...

Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități „uluitoare”

Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități foarte mari înainte de lansarea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

În august Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked pentru lansarea smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3....