Cât pierde Samsung dacă se întrerupe un minut curentul la o fabrică

2655
Sursa Foto: Samsung Electronics

O pană de curent la o fabrică Samsung Electronics a întrerupt săptămâna trecută producția de semiconductori. Declarația a fost făcută chiar de Samsung. Unele linii de producție a cipurilor flash DRAM și NAND au fost oprite după ce electricitatea a fost întreruptă din cauza unei probleme cu un cablu regional de transmisie a energiei electrice.

Samsung a spus că întreruperea curentului electric a durat aproximativ un minut la fabrica din Hwaseong. Această fabrică este la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Seul și produce cipuri DRAM și flash NAND. Urmare a acestui fapt, Samsung Electronics a oprit parțial producția de semiconductori de la unitatea sa din Hwaseong.

Pierderi de milioane de dolari pentru Samsung

Conform evaluărilor inițiale ale persoanelor implicate în procesele Samsung, daunele rezultate în urma incidentului se vor ridica probabil la câteva zeci de milioane de dolari. Incidentul a provocat pierderi de milioane de dolari, a spus și o sursă citată de agenția de presă Yonhap. Totuși nu au existat pagube majore, a spus aceeași sursă sub protecția anonimatului.

Într-o situație obișnuită, în cazul unei întreruperi a energiei electrice, sistemele locale din fabrică ar trebui să furnizeze energie imediat. Astfel, în cel mai bun caz, procesele să fie întrerupte doar câteva secunde. Samsung a declarat că va dura probabil două-trei zile pentru a reporni producția. Compania sud-coreeană a specificat, de asemenea, că daunele cauzate de oprirea temporară nu vor fi prea grave. O investigație internă urmează să dezvăluie de ce presupusa mică problemă ar putea avea un impact atât de mare.

Won este moneda oficială a Coreei de Sud. Un won este împărțit în 100 de jeoni. Jeon-ul nu mai este utilizat pentru tranzacțiile de zi cu zi și apare doar în cursul de schimb valutar. Won-ul (KRW) a fost pentru prima data folosit între anii 1902 și 1910.

Samsung a suferit pierderi de circa 50 miliarde de won, aproximativ 43,3 milioane USD și anul trecut tot dintr-o cauză similară. Atunci, o întrerupere a alimentării cu energie electrică a afectat fabrica de cipuri din Pyeongtaek – unde Samsung produce memorii LPDDR5 de 12GB – din sudul provinciei Gyeonggi. Probabil daunele cauzate de această întrerupere a producției nu vor fi ca valoare la nivelul celei de anul trecut.

Cu toate acestea, probabil că această întrerupere nu va avea un impact negativ asupra bilanțului Samsung. Mai degrabă, chiar pot apărea efecte pozitive. Deoarece divizia de cipuri Samsung a acumulat deja exces de stoc de memorii în ultimul timp. Acest lucru ar fi putut duce la o criză de supraproducție.