PlayGalaxy Link pe Samsung Galaxy Note 10 vine luna viitoare

848
Sursa Foto: via SamMobile.com

În cadrul evenimentului „Galaxy Unpacked”, Samsung a vorbit pe scurt despre caracteristica PlayGalaxy Link. Aceasta este o caracteristică de streaming de jocuri pentru PC pentru Galaxy Note 10. Cu toate acestea, compania nu a furnizat detalii despre modul în care funcționează serviciul sau când va fi disponibil. Mai multe informații despre PlayGalaxy Link au apărut dintr-un videoclip pe care Samsung l-a postat pe YouTube după eveniment.

Acum, SamMobile scrie că serviciul PlayGalaxy Link va fi disponibil ca o aplicație descărcabilă pentru Android și Windows la începutul lunii septembrie. Compania de jocuri cloud Parsec face parteneriat cu Samsung pentru dezvoltarea aplicației. Parasec folosește tehnologia sa de streaming cu latență scăzută care stă la baza platformei. Interesant este că Parsec are deja o aplicație Android pe Google Play Store și nu se limitează la dispozitivele Samsung.

PlayGalaxy Link gratuită și exclusiv pe seria Galaxy Note 10

Aplicația Samsung PlayGalaxy Link este oarecum similară cu funcția Link to Windows aflată pe Galaxy Note 10. Nu este clar dacă aplicația oferă funcții suplimentare sau îmbunătățiri ale performanței în aplicația Parsec din Play Store. Aplicația PlayGalaxy Link va fi gratuită și exclusiv pentru Galaxy Note 10 și Note 10+, pentru început. O aplicație dedicată va fi disponibilă pentru Android și Windows 10, iar serviciul va fi aparent tot gratuit.

Mai mult, este deja posibil să transmiteți jocuri de pe PC pe smartphone-uri și tablete folosind aplicația Steam Link. De fapt, Samsung are deja o versiune modificată de Steam Link pentru dispozitivele Galaxy din Galaxy Store. Acest lucru face ca investiția în această aplicație să fie și mai de neînțeles. Un avantaj aparent imediat pe care Parsec îl oferă față de Steam Link este că PlayGalaxy Link nu necesită să fiți în aceeași rețea Wi-Fi pentru a transmite jocuri și funcționează chiar și pe date mobile.

Microsoft Corp. este o companie americană, cel mai mare producător de software din lume. Are sediul în Redmond, Washington și a fost fondată în anul 1975 de Bill Gates și Paul Allen. Numele original „Micro-Soft” a fost sugerat de Paul Allen și este un format din părțile cuvintelor „microcomputer” și „software”.

Google și Microsoft se apropie tot mai mult de lansarea serviciilor de streaming de jocuri bazate pe cloud. Astfel este posibil ca Samsung să se uite dincolo de ceea ce oferă Steam Link și are planuri mai mari pentru serviciul PlayGalaxy Link. Aplicația Samsung a fost înregistrată la USPTO și EUIPO în luna aprilie ca marcă comercială. Printre altele Samsung PlayGalaxy Link este și pentru Realitate augmentată și jocuri de Realitate virtuală accesibile pentru dispozitivele mobile.