Samsung Climate Solutions – noua pompă de căldură EHS Mono R290

396
Samsung Climate Solutions EHS Mono cu R290
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) a anunțat lansarea oficială în Europa pompei de căldură EHS Mono R290. Prezentată la începutul anului la ISH în Frankfurt, pompa EHS Mono R290 este concepută pentru a redefini încălzirea locuințelor. Pompa Samsung oferă tehnologie de ultimă generație, care îmbunătățește confortul și are un potențial scăzut de încălzire globală (GWP).

Pompa de căldură EHS Mono R290 este disponibilă într-o gamă largă de puteri de încălzire (capacități), pentru a îndeplini diferite cerințe – de 5, 8, 12 și 16 kW. Este de remarcat că unitățile de 5 și de 8 kW au o înălțime de doar 850 mm. În comparație cu unitățile de 12 și de 16 kW, care au o înălțime de aproximativ 1.000 mm.

Pompa de căldură EHS Mono R290: încălzire printr-o inovație cu viabilitate în viitor

Numeroase caracteristici cheie transformă pompa EHS Mono R290 într-o alegere de viitor pentru proprietari. De exemplu, are un potențial extrem de scăzut de încălzire globală – Global warming potențial (GWP), cu o valoare de 3 – în comparație cu valoarea GWP a altor tehnologii de răcire precum R32 (675). Noua pompă oferă tehnologie de ultimă generație pentru un confort sporit, cu un agent frigorific cu potențial scăzut de încălzire globală, și oferă în mod consecvent alimentare cu apă caldă la temperaturi ridicate, de până la 75 °C. Acest potențial îi conferă statutul de sistem de încălzire adecvat pentru toate locuințele care utilizează sisteme de încălzire bazate pe combustibili fosili, fără a fi necesare investiții suplimentare pentru îmbunătățirea izolației termice.

În plus, pompa Samsung utilizează un agent frigorific cu un GWP mai scăzut, temperaturi mai ridicate ale apei calde și un schimbător de căldură de dimensiuni mai mari, care poate transfera mai multă căldură în același timp, comparativ cu o unitate de exterior obișnuită. De asemenea, oferă o performanță fiabilă de încălzire, ce permite încălzire de 100% la temperaturi de până la -10 °C. Pompa permite generarea de apă caldă menajeră la 70 °C, în condiții de temperaturi exterioare între -10 și 43°C. Acest lucru duce la economii de energie pentru producerea apei calde menajere pe perioada verii.

Samsung Climate Solutions EHS Mono cu R290
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

„Pompa de căldură EHS Mono R290 reprezintă un uriaș pas înainte pentru Samsung în tehnologia de încălzire a locuințelor. Prin introducerea acestei noi game de produse, Samsung este pregătit să respecte viitoarele reglementări Europene, prevăzute să intre în vigoare în viitorul apropiat”. A spus Roxana Răducanu, Head of Samsung Electronics Air Conditioner Europe pentru România si Bulgaria, potrivit The Practice România.

Pompa de căldură Samsung funcționează cu R290

Pompa EHS Mono R290 utilizează R290 ca agent frigorific în locul agentului frigorific R32, folosit în mod obișnuit. Utilizarea agentului R290 a dus la adaptarea componentelor interne ale unității, în comparație cu o pompă obișnuită de căldură. Aceste adaptări permit separarea agentului frigorific R290 de restul sistemului.

Concepută pentru a funcționa fără probleme cu R290, proprietarii de locuințe vor aprecia ușurința de utilizare a pompei Samsung. Unitatea EHS Mono de exterior este concepută să ofere simplitate în instalare, lucrări de service și întreținere. Pentru instalare, nu necesită o certificare de gaz fluorurat. Accesul la componentele interne ale pompei de căldură se poate face prin panoul lateral, ușor de demontat prin desfacerea celor trei șuruburi. Acest lucru economisește timp și efort considerabil în timpul procedurilor de instalare, întreținere și service.

Principala caracteristică a noii pompe este funcționarea la niveluri de zgomot de 35 dB, cu modul silențios în 4 pași. Unitatea exterioară are un sistem de izolație fonică cu dublu stat, cu un design de plasă din pâslă cu caneluri. Acest lucru blochează și absoarbe zgomotul produs de componentele de compresie și vibrații. Pentru montarea compresorului sunt utilizate garnituri de amortizare cu arc (în locul garniturilor din cauciuc), reducând astfel rata de transfer a vibrațiilor cu 90%.

Cu un design pe gri închis, care se înscrie în tendința actuală pentru designul exterior al clădirilor moderne, pompa EHS Mono R290 adaugă eleganță numeroaselor fațade exterioare, îmbunătățind toate proiectele, de la cele de renovare, la cele pentru locuințe premium.

Control optimizat al energiei și informații la timp

Noua serie de pompe de căldură Samsung poate fi, de asemenea, conectată la SmartThings Energy. În acest fel va crește la maximum economiile și va optimiza utilizarea energiei. Unul dintre cele mai mari ecosisteme de dispozitive conectate din lume, SmartThings Energy de la Samsung este compatibil cu dispozitivele de asistență prin voce precum Bixby, Google Home sau Amazon Alexa, pe lângă o gamă largă de dispozitive. Acesta oferă sisteme revoluționare de management energetic pentru locuințe, precum și economii reale de energie, prin intermediul unor informații cuprinzătoare, a automatizărilor pentru economiile energetice, precum și prin asistența oferită utilizatorilor, pentru a obține o locuință cu emisii zero net.

După conectare, utilizatorii pot monitoriza utilizarea energiei și pot reduce consumul grație modului de economisire. O altă caracteristică ce poate aduce economii suplimentare de energie este modul AI pentru energie. Acesta învață tiparele de utilizare și reglează temperatura apei calde menajere astfel încât să mențină confortul utilizatorului, fără să utilizeze la fel de multă energie .

Pompa va fi disponibilă la finalul lui octombrie, în diferite capacități, pentru a satisface cerințele proprietarilor de locuințe din Europa. Pentru alte detalii despre noua pompă Samsung vă rugăm să accesați https://www.samsung.com/ro/business/climate/heating/.