Posibil baterii cu celule „stivuite” pe seria Galaxy S24

236
Posibil baterii cu celule stivuite pe seria Galaxy S24
Sursa foto: via phonearena.com

Samsung SDI este filiala Samsung Electronics care dezvoltă și produce diferite tipuri baterii Li-ion. Acum, această divizie intenționează să aplice o tehnologie de creștere a capacității pentru bateriile destinate să fie utilizate în smartphone-urile sau tabletele Samsung. Așa-numita metodă de „stivuire” este o modalitate de a împacheta componentele bateriei, cum ar fi electrozii, mai strâns pentru o capacitate mai mare.

Stivuirea anodului și catodul ar duce la o capacitate mai mare a bateriei pentru telefoanele Samsung Galaxy. În același timp, Samsung SDI va produce astfel de baterii și pentru autovehiculele electrice, potrivit The Elec, citat de PhoneArena. Dacă acest lucru se va concretiza în acest an, sperăm că vom vedea această tehnologie în viitoarea serie Galaxy S24.

Noi tipuri de baterii pe seria Galaxy S24

Șeful seriei S23, Samsung S23 Ultra are o baterie de 5.000 mAh și lumea este mulțumită de durata sa de viață. Ei bine, nu chiar toată lumea. Cu noua tehnologie de stivuire Samsung ar putea adăuga cel puțin 10% mai multă capacitate în aceeași dimensiune. În acest fel compania poate prelungi durata de viață a bateriei la S24 Ultra fără a sacrifica din spațiul interior.

O astfel de mișcare ar face din Galaxy S24 Ultra telefonul cu cea mai bună durată de viață a bateriei. Această baterie ar putea adăuga de încă două ore la durata de viață. În acest fel Samsung poate învinge iPhone 14 Pro Max în materie de baterie.

BYD – Build Your Dreams este o companie chineză fondată în 1995. Produce automobile, autobuze, biciclete electrice, camioane, panouri solare, baterii reîncărcabile, etc. BYD este cel mai mare producător global de baterii pentru telefoane mobile.

Utilizând metoda de stivuire pentru bateriile sale, Samsung SDI va putea să se confrunte cu rivalul său LG Energy. Acesta, dar și companiile chineze ATL și BYD folosesc o astfel de tehnologie. Momentan două companii sud-coreene ar fi licitat să inițieze un parteneriat cu Samsung pentru dezvoltarea și producția de baterii mici stivuite. Din câte se pare, Samsung a ales în cele din urmă două companii din China pentru această colaborare.

Se pare că Shenzhen Yinghe Tech a livrat deja echipamentul de stivuire și, după ce a rulat o linie pilot în Tianjin, Samsung va începe acum producția în masă de baterii stivuite cu capacitate crescută în fabrica sa din Cheonan. Sperăm că astfel de baterii vor ajunge în seria Galaxy S24 de anul viitor sau în Galaxy Z Fold 5 sau Flip 5 mai târziu în această vară.