Un posibil Galaxy J6 a apărut în baza de date Geekbench

1783

Luna trecută, au apărut numeroase numerele de coduri și numere de model ale dispozitivelor Samsung Galaxy neanunțate în timpul lucrului la versiunea cu Android Oreo pentru Galaxy Note 8. Samsung Galaxy J4 și Galaxy J6 au fost două dintre dispozitivele bugetare reperate în această listă. În momentul scurgerii, nu era nimic mai mult decât câteva coduri și numere de model despre aceste dispozitive.

În ultimele două săptămâni au apărut însă mai multe dovezi circumstanțiale despre existența acestora. În primul rând, am întâlnit presupusul Samsung Galaxy J4 în baza de date Geekbench. Acum, un dispozitiv care poartă numărul de model SM-J600F a apărut pe același site de benchmarking. Conform sistemului de atribuire a numerelor de model de către Samsung, numărul de model ar putea indica un nou telefon, numit Galaxy J6.

Samsung Galaxy J6 va fi un dispozitiv de buget cu specificații relativ modeste. Dispozitivul rulează pe Android 8.0 și este dotat cu un procesor Exynos 7870 de 1,6 GHz și vine cu 2 GB de memorie RAM. Este același cipset găsit și în alte telefoane din gama Galaxy J precum Galaxy J5 (2017), Galaxy J7 (2017), Galaxy J7 Prime etc. O rezoluție maximă a ecranului de 1920 x 1200 pixeli, sugerează că Galaxy J6 va avea un ecran full HD. În ceea ce privește scorurile de referință, Galaxy J6 a atins 726 de puncte în testul single-core și a scos 3643 de puncte în testul multi-core.

Samsung a lansat mai multe telefoane din gama Galaxy J – Galaxy J1, J2, J3, J5 și J7. Galaxy J4 și Galaxy J6 ar fi cele mai noi modele care vor intra în această familie.

Samsung se confruntă cu o concurență puternică în segmentul telefoanelor de buget din partea  producătorilor din China, în special Xiaomi. Dacă strategia de a adăuga mai multe smartphone-uri din seria Galaxy J la gama sa bugetară ajută Samsung la lupta împotriva concurenței din partea firmelor chinezești, rămâne de văzut.

Xiaomi este o companie fondată în 2010, producătoare de electronice, în special telefoane mobile, din China. În octombrie 2014, Xiaomi a devenit al treilea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, cu o cotă de piață de 5,6%, după Samsung Electronics și Apple. Xiaomi este cuvântul chinezesc pentru „mei”.

Că Samsung lucrează la un nou telefon din seria Galaxy J nu este deloc surprinzător. S-ar putea ca Samsung să anunțe aceste două telefoane Galaxy J4 și Galaxy J6, într-un eveniment de lansare separat, cândva în viitorul apropiat.

SURSĂSamMobile