Posibil senzori de cameră Sony pe seria Galaxy S25

166
Posibil senzori de camera Sony pe seria Galaxy S25
Sursa foto: via phonearena.com

Samsung poate renunța la senzorul de 50MP cu tehnologie Tetracell pixel-binning utilizat în telefoane precum Galaxy S23, Galaxy S23+, Samsung Galaxy S23 FE sau seria Galaxy Z Fold. Se pare că Samsung vrea să folosească unul dintre senzorii de ultimă oră de la Sony în seria Galaxy S25. Viitoarele Galaxy S24 și Galaxy S24+ care vor fi lansate luna viitoare vor avea tot camere Samsung, informația se referă la Galaxy S25 și S25+.

De obicei, Samsung își schimbă în mod semnificativ departamentul foto la fiecare a treia generație. În acest fel nu sunt excluse aceste upgrade-uri mari ale camerelor din seria Galaxy S25. De asemenea, eventuala alegere a Sony ca furnizor nu este surprinzătoare. În acest moment compania japoneză deține aproximativ jumătate din piață globală a senzorilor pentru telefoane mobile.

Noua serie Sony LYTIA vine cu o sensibilitate mai mare la lumină și o reproducere mai bună a culorilor. Seria, anunțată în vara acestui an, este compusă din senzori destinati camerelor selfie, dar și pentru camerele principale din spate. Printre telefoanele care folosesc noile camere Sony LYTIA se află și OnePlus 12.

Seria Sony LYTIA are mai multe versiuni de 50MP sau mai mari, potrivit PhoneArena. Fiecare dintre acestea ar putea ajunge în Galaxy S25 și S25+ într-un moment în care prețurile senzorilor Sony ar fi scăzut deja suficient pentru a le face competitive față de propria linie Samsung ISOCELL GN.

Numele „LYTIA” a fost creat de Sony folosind literele din cuvântul Lyra (constelația cu același nume) și Light (lumină). Numele evocă capacitatea senzorului de a surprinde și a oferi o experiență creativă „dincolo de imaginație”.

Dacă Samsung merge cu noua generație de senzori Sony pentru modelele mai ieftine din seria Galaxy S25, credem că o nouă cameră de 200MP sau mai mare, va fi disponibilă și pentru Galaxy S25 Ultra. Mai multe surse din domeniu susțin că o astfel de cameră este deja în dezvoltare la Samsung.

Din păcate, acest lucru ar putea însemna că actualizările camerelor din seria Galaxy S24 nu vor fi în prim plan. De exemplu camera cu teleobiectiv despre care se zvonește pentru S24 Ultra. Această cameră a fost una pe care compania trebuia să o îmbunătățească, pentru că zoom-ul Samsung în domeniul emblematic nu este la cel mai înalt nivel.