Seria Galaxy S24 nu va avea mai mult RAM decât seria S23

157
Seria Galaxy S24 nu va avea mai mult RAM decat seria S23
Sursa foto: via androidpolice.com

Se știe că Samsung va dezvălui seria Galaxy S24 la jumătatea lui ianuarie 2024. Toate scurgerile de informații de până acum indică faptul că telefoanele includ upgrade-uri iterative față de predecesorii lor pentru a oferi o experiență mai bună pentru utilizatori. Deoarece Samsung se așteaptă să-și echipeze telefoanele emblematice din 2024 cu o multitudine de funcții AI, te-ai aștepta ca acestea să fie livrate cu mult mai mult RAM.

Chiar dacă seria Galaxy S24 va avea multe funcții AI, dar este posibil să nu aibă mai multă memorie RAM decât modelele anterioare. S24 Ultra de bază poate veni doar cu 8GB în anumite regiuni, o dezamăgire pentru cei care voiau mai mult. Decizia Samsung de a nu crește memoria RAM se poate datora costurilor crescânde ale DRAM-ului și cipurilor de memorie. În același timp, poate fi și dorința Samsung de a menține prețul de vânzare competitiv cu modelele Apple iPhone 15 Pro.

Cunoscutul Ice Universe susține că gama Galaxy S24 se va livra cu aceeași cantitate de RAM ca seria Galaxy S23. Deci, Galaxy S24 și S24+ ar putea fi livrate cu 8GB RAM, variantele cu o capacitate de stocare mai mari ale modelului “Plus” fiind echipate aparent cu 12GB de RAM. Memoria suplimentară va fi utilă, deoarece zvonurile indică trecerea lui S24+ la un ecran QHD+ AMOLED cu rezoluție mai mare.

În mod dezamăgitor, se pare că Samsung intenționează să ofere modelului de bază S24 Ultra 8GB RAM în anumite regiuni. Va exista, de asemenea, o variantă cu 12GB RAM, potrivit AndroidPolice. Dar, în acest moment nu sunt informații că Samsung intenționează să lanseze o configurație cu 16GB RAM. Anterior au fost zvonuri despre un astfel de model.

DRAM – Dynamic random access memory sau memorie dinamică cu acces aleatoriu. Robert Dennard a inventat DRAM în 1966 la IBM. Memoria DRAM este volatilă, adică informațiile stocate se pierd fără tensiune de funcționare.

Decizia Samsung de a nu crește cantitatea de memorie RAM din gama Galaxy S24 ar putea fi legată de creșterea costului DRAM și a cipurilor de memorie. Prețurile lor sunt de așteptat să crească cu încă 20-30% în următoarele câteva luni. Sunt informații că vor crește și prețurile senzorilor foto, astfel ne așteptăm ca prețurile telefonelor de anul viitor să crească. Acest lucru ar fi putut forța Samsung să nu crească memoria RAM pe seria S24 din considerente de preț.

Întrucât Apple nu a crescut prețul la iPhone 15 Pro, Samsung probabil va proceda în consecință. În caz contrar, un preț mai mare ar fi putut oferi companiei posibilitatea de a-și echipa modelele emblematice din 2024 cu mai multă memorie RAM. De asemenea, compania s-ar putea să-și fi anulat planurile de a oferi Galaxy S24 Ultra cu stocare de 2TB. Un astfel de model are nevoie de mult mai mult RAM, dar și ar fi mai scump.

Cele mai bune telefoane Android sunt livrate cu 8GB RAM. Trebuie să recunoaștem că această memorie este mai mult decât suficient pentru utilizarea zilnică. Cu toate acestea, având în vedere că seria Galaxy S24 va fi foarte pricepută în domeniul AI, RAM suplimentară ar putea ajuta foarte mult. Numai timpul va spune cum îi va afecta vânzările livrarea lui Galaxy S24 cu 8GB RAM.

Samsung plănuiește să lanseze seria Galaxy S24 anul viitor cu câteva săptămâni mai devreme decât de obicei. Galaxy Unpacked va avea loc pe 17 ianuarie în San Jose, iar telefoanele vor ajunge la vânzare în 30 ianuarie.